Winterse klassiekers: ontdek de rijkste whisky’s en likeuren voor lange avonden
De winter is het seizoen waarin we de voorkeur geven aan dranken met rijke en diepe smaken en in dit artikel zoeken we dit op binnen het aanbod aan whisky en likeuren.
De winter is het seizoen waarin we de voorkeur geven aan dranken met rijke en diepe smaken en in dit artikel zoeken we dit op binnen het aanbod aan whisky en likeuren.
Na onze eerder gepubliceerde artikelen over single malt en blended whisky, is het de beurt aan de Amerikaanse trots: bourbon whiskey. Wat bourbon uniek maakt, hoe het gemaakt wordt, wat je qua smaak kunt verwachten en wat verschillen zijn ten opzichte van whisky (of whiskey) uit andere landen komt allemaal aan bod.
De feestdagen zijn een tijd voor gezelligheid, lekker eten en natuurlijk feestelijke drankjes. Of je nu een groot feest organiseert of voor een intieme avond kiest, met de juiste drankjes geef je de sfeer nét dat beetje extra. In dit artikel voorzien we je graag van inspiratie voor de beste drankjes voor de feestdagen.
Er zijn nogal wat whiskysoorten die we onderscheiden, waardoor het helemaal niet gek is als je af en toe het overzicht kwijtraakt. De bekendste twee whiskysoorten zijn single malts en blended whisky. De eerste hebben we in een voorgaand artikel behandeld, waardoor we het in dit artikel over de blends gaan hebben.
We kennen verschillende soorten whisky in de whiskywereld, waarvan single malt whisky tot de absolute top behoort. Hier lees je van alles over single malts; pak er een gloed glaasje bij en ga er lekker voor zitten.
Hier lees je meer over turf in de breedte. Wat het is, hoe dit aan whisky verbonden is, hoe de rokerigheid van whisky bepaalt wordt en meer; het komt allemaal aan bod.
Gist is een ingrediënt dat onlosmakelijk verbonden is aan de productie van whisky. Belangrijker nog; het is één van de slechtst drie toegestane ingrediënten waaruit de drank gedistilleerd wordt. Kortom, reden genoeg om eens iets over gist te schrijven.
De distilleerketel speelt een onlosmakelijke rol bij het maken van whisky, maar wat is er nou allemaal te delen over de ketel? Je leest het hier.
Whiskyfanaten zullen het vast over eens worden dat de inhoud het belangrijkste kenmerk van het product is. Een goede nummer twee is wat ons betreft het design, en dat is waar dit stuk over gaat. De whisky van Glendronach heeft namelijk een nieuw design gekregen.
Twee topmerken slaan de handen in één: Big Peat en The Bastard. Centraal in deze samenwerking staat synergie op gebied van smaak tussen Big Peat whisky en gerechten die je bereidt met gebruik van de Bastard barbecue.