Logo laden
Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Lees meer over de Kilchoman Lava. Het is tijd voor een nieuwe Kilchoman whisky die exclusief voor DrankDozijn is gebotteld: de Kilchoman Lava. Een single malt whisky die trouw is aan de klassiek rokerige huisstijl van deze Islay distilleerderij, maar dan met een twist hierop als resultaat van een interessante vatfinish. Whiskyliefhebber? Lees dan absoluut verder.

Sauvignon blanc en eten combineren doe je zo!

Sauvignon blanc en eten combineren doe je zo!

Sauvignon blanc en spijs combineren.  Sauvignon blanc is de favoriet van velen op gebied van witte wijn en gek is dit niet. Het is immers een druivenras dat in verschillende wijnlanden voorkomt en zich uitstekend ontwikkelt. Het resultaat is een wijn met een veelzijdig karakter en laat dit nu net ontzettend handig zijn wanneer we de sauvignon blanc en eten combineren.

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna whisky. De Flora & Fauna serie van 2021 is een feit! De serie bestaat volledig uit single malt whisky’s van in totaal elf distilleerderijen die alle in handen zijn van Diageo. Kenmerkend hierbij is dat deze whisky’s normaliter vaak onderdeel van blends uitmaken en hierdoor niet al te vaak als malt op de markt verschijnen. Alleen al hierdoor is de Flora & Fauna serie een ontdekking waard; ervaar het nu zelf.

Camus cognac: lees alles over het merk

Camus cognac: lees alles over het merk

Ontdek Camus cognac. In de wereld van cognac zijn er verschillende huizen die de dienst uitmaken. Eén van de prachtige merken die tot de top behoort is Camus cognac en over dit merk gaan we hier de diepte in. Lees meer over de achtergrond van dit merk, hun manier van werken én ontdek twee interessante expressies uit het assortiment. Dit is een blog voor de liefhebber van goede cognac.

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Ben je gek op single cask whisky? Bekijk dan dit blog en lees meer over een nieuwe botteling die eraan zit te komen. Wij zijn gek op whisky! Dit heeft er mede voor gezorgd dat we inmiddels al enkele keren onze eigen single cask whisky’s hebben laten bottelen. Wat begon met de Kavalan whisky’s voor DrankDozijn, werd gevolgd door onze Kilchoman Blond, Kilchoman Auburn, GlenAllachie Four Seasons en de Highland Park Christmas. We hebben goed nieuws: er zit nog heel veel moois aan te komen.

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie: smaakvol genieten. Wie denkt dat een combinatie van whisky en eten niet goed samen gaat, heeft het mis. In dit blog lees je meer over foodpairing met Glenmorangie whisky. De whisky’s die tot het kernassortiment van dit merk behoren, lopen behoorlijk uiteen op gebied van smaak waardoor je hier alle kanten mee op kunt.

Roku Gin uit Japan: lees er alles over

Roku Gin uit Japan: lees er alles over

Roku Gin: ontdek dit Japanse gin merk. Liefhebbers van bijzondere gin merken doen er goed aan Roku Gin uit Japan te ontdekken. Dit is een gin die van origine uitgebracht is om aan te sluiten op de delicate smaakwensen van menig Japanner, maar toch is dit prachtig stuk vakmanschap niet enkel populair in het eigen land. Lees meer over de achtergrond van deze gin, de botanicals en hoe je eenvoudig je eigen Roku Gin & Tonic maakt.

Vermout: lees alles over deze drank

Vermout: lees alles over deze drank

Wat weet jij over vermout? Voor velen zal vermout geen onbekende drank zijn, maar toch geldt dit lang niet voor iedereen. Reden genoeg om je kennis te laten maken met een zeer veelzijdige dranksoort die aan de basis staat van tal van bekende cocktails, waaronder de Manhattan en Negroni. Lees hier alles over vermout: wat het is, hoe het smaakt, hoe je het drinkt en meer.

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Maak zelf een Old Fashioned. Op gebied van cocktails zijn er een aantal klassiekers en de Old Fashioned is er zeker zo een. Een cocktail die whiskey als basis heeft, eenvoudig te maken is en nagenoeg iedereen keer op keer weet te verrassen. Lees meer over het ontstaan van de cocktail, de benodigde ingrediënten en uiteraard vind je hier het stappenplan terug om zelf een Old Fashioned te maken.

Cask strength whisky: dit moet je weten

Cask strength whisky: dit moet je weten

Lees er alles over.  Ben je bekend met de term cask strength whisky? Zo niet, misschien dat ‘whisky op vatsterkte’ je meer zegt. Eigenlijk geeft dit al aan wat de term inhoudt, maar toch is er een hoop over te delen waardoor we dit hier bundelen. Interessant leesvoer voor de whiskyliefhebber die graag whisky met (vaak) een hoog alcoholpercentage drinkt.