Logo laden
Diageo Special Releases 2022

Diageo Special Releases 2022

Net als ieder jaar het geval is, komt Diageo ook dit jaar met een exclusieve serie aan Schotse whisky’s: de Special Releases 2022. Dit jaar is gaat het om de collectie Elusive Expressions, een zorgvuldig samengestelde collectie van acht heerlijke Schotse whisky’s van verschillende distilleerderijen die op vatsterkte zijn gebotteld.

Ketel 1 borrel: lekker in de mix

Ketel 1 borrel: lekker in de mix

Van een Ketel 1 borrel genieten kan op verschillende manieren, waardoor je we je graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van deze jenever. Deze authentiek Nederlandse drank ontdekken, maar dan met een moderne twist? Lees dan verder. In het kort meer over Ketel 1 Op gebied van oer-Hollandse merken zijn er weinig zo bekend als Ketel 1 jenever. De jonge jenever van dit merk kennen we als een drank die vol historie, traditie en toekomst zit. Authentiek van karakter, maar tegelijkertijd ook ontzettend modern. Leuk om weten is dat het merk Ketel 1 vernoemd is naar ‘distilleerketel 1’; de oudste distilleerketel van Schiedam die nog steeds in gebruik is. Dit is het absolute pronkstuk van de distilleerderij. Ketel 1 distilleert men uit granen en gerijpte graan-eau-de-vie. Daarnaast gebruikt men kruiden om de drank verder op smaak te brengen, maar de exacte kruidensamenstelling van deze jeneversoort is een goed bewaard geheim. Er zijn echter wel bepaalde geuren en smaken te onderscheiden die enigszins wat verklappen, zoals tonen van jeneverbessen en peperachtige invloeden, waardoor het aannemelijk is dat dit tot de lijst met ingrediënten behoort. Ketel 1 borrel: drink ‘m in de mix Jeneverliefhebbers zijn vast en zeker bekend met het […]

5x zachte whisky voor beginners

5x zachte whisky voor beginners

Zachte whisky is een uitstekende kennismaking met deze geliefde drank en zeker voor beginners. Door voor whisky’s met toegankelijke smaken te kiezen, kun je op je eigen tempo wennen aan whisky en soms is dit even nodig gezien het een drank met minstens 40% alcohol is. Op zoek naar zachte whisky? We geven 5 tips.

Tamdhu: single malt magic

Tamdhu: single malt magic

Tamdhu whisky, afkomstig uit de Schotse Speyside regio, zal bij menig liefhebber een belletje doen rinkelen. Het motto van dit merk is ‘dedicated to sherry oak from the beginning to end‘ en dit vat perfect samen wat je hiervan kunt verwachten; Scotch single malt whisky met een 100% sherry-rijping.