Logo laden
Highland Park Full Volume – Binnenkort verwacht

Highland Park Full Volume – Binnenkort verwacht

Highland Park Full Volume Highland Park Full Volume is de nieuwste aanvulling op het assortiment van deze geliefde distilleerderij. Wij verwachten deze fles ook op de korte termijn op te kunnen nemen. De Full Volume is in het leven geroepen om de vaardigheden van hun master distiller te illustreren. Verwacht harmonieuze, verleidelijke smaken die naadloos in elkaar overlopen. Nieuwsgierig? Lees dan ons blog.

Wat is bourbon? De Amerikaanse godendrank.

Wat is bourbon? De Amerikaanse godendrank.

Wat is bourbon? Wat is bourbon? Bourbon is Amerikaanse whiskey die geproduceerd wordt volgens wettelijk vastgestelde regels. Een bekend whisky gezegde is alle bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon. Een Amerikaanse whiskey mag dus enkel een bourbon genoemd worden wanneer de productie hiervan in lijn is met de wettelijk vastgestelde richtlijnen. Meer lezen over bourbon? Bekijk dan dit blog. 

Travel retail whisky, exclusieve whisky of niet?

Travel retail whisky, exclusieve whisky of niet?

Travel retail whisky waar je niet voor op vakantie hoeft. Travel retail whisky wordt verkocht op geselecteerde luchthavens. Op deze manier is de whisky enkel beschikbaar voor het reizende publiek. Hedendaags zit dit segment in de groei, waardoor steeds meer merken hier gebruik van maken. Er wordt dan ook verwacht dat er in de toekomst meer travel retail whisky’s gaan volgen. In dit blog lees je alles over deze ontwikkeling. 

Prosecco tijdens een party? Natuurlijk!

Prosecco tijdens een party? Natuurlijk!

Prosecco tijdens een party? Als opvolger over ons blog omtrent cava is het ditmaal de beurt aan prosecco. Deze Italiaanse wijn, bekend van diens toegankelijke en levendige karakter kan de komende feestdagen nét even mooier maken. Weet jij al welke goede wijn op jouw verlanglijstje staat voor de jaarwisseling? Hier lees je meer over deze wijnsoort en delen wij enkele van onze aanraders. Ons laatste wijnblog gemist? Bekijk dan snel ons stuk over Cava. Prosecco, heerlijke Italiaanse wijn De productiemethode van prosecco is de ‘méthod charmat‘, waarbij de wijn in eerste instantie vergist in een open tank. Een tweede vergisting vindt plaats in een gesloten tank, ook wel druktank genoemd. Tijdens de tweede vergisting ontstaat koolzuurgas wat in de wijn trekt, op deze manier verkrijgt de wijn diens kenmerkende bubbels. De méthod charmat verschilt van de méthode traditionnelle, de productiemethode om champagne te vervaardigen. Bij champagne vindt de tweede vergisting niet in een gesloten druktank plaats, maar juist op de fles. Prosecco en champagne zijn dan ook écht verschillend van elkaar, ondanks dat het beide mousserende wijnsoorten zijn. Er volgt nog een champagne blog, zodat je weer helemaal bij bent over de drie mousserende wijnsoorten (cava, prosecco én champagne). Wat is het verschil […]

Glendronach Peated Port Wood Finish

Glendronach Peated Port Wood Finish

Glendronach Peated Port Wood, een nieuwe release van deze geliefde distilleerderij.  Het nieuws is bekend gemaakt dat de Glendronach Peated Port Wood Finish binnenkort verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Wij zijn erg benieuwd naar hoe deze whisky ontvangen zal worden, het komt immers niet heel vaak voor dat zij geturfde whisky bottelen. Glendronach liefhebbers opgelet! Zodra wij meer weten zullen wij dit hier delen.