Logo laden
Nieuw: Japanse Gin – Ki No Bi

Nieuw: Japanse Gin – Ki No Bi

Japanse Gin – verrassend en verfijnd. De eerste Japanse gin die de Europese markt heeft bereikt is de Ki No Bi Gin, waarbij de productie in handen is van de Kyoto distillery. Deze distilleerderij streeft naar het produceren van een uitmuntende Dry Gin die zich kan meten met de westerse toppers. Het verrassende aan deze Japanse Gin is dat er veel botanicals van eigen bodem worden gebruikt, zodat de merkidentiteit goed tot uiting komt. Ki No Bi Gin betreft een Dry Gin met een herkenbare Japanse stijl. Er wordt een distillaat op rijstbasis gebruikt voor het vervaardigen van de gin, waarna er diverse botanicals worden toegevoegd. Deze botanicals worden onderverdeeld in zes groepen; De basis: Jeneverbessen, lis, hinoki (Japans hout). Deze drie ingrediënten zijn de fundering van de Ki No Bi Gin. Citrus: Yuzu (Japanse citrusvrucht) en citroen. Door gebruik van zowel de Yuzu als ‘gewone’ citroen wordt een nieuwe dimensie aan de frisheid toegevoegd. Yuzu zorgt daarnaast voor invloeden uit mandarijn, oranjebloesem en amalfi. Kruiden: Sansho peper; zorgt voort tonen van citroen, munt, citroengras en peper, hiermee wordt een oosters en gekruid aroma afgegeven aan de gin. Daarnaast wordt een bepaald type bamboeblad gebruikt, afkomstig van Kinome, wat bijdraagt aan de […]

Tequila, een rijzende ster

Tequila, een rijzende ster

Tequila; de Mexicaanse godendrank. Tequila staat al sinds mensenheugenis bekend als dé nationale trots van Mexico. Wij merken dat dit distillaat gestaag aan populariteit aan het winnen is in Nederland. Er komen veel nieuwe soorten voorbij met heerlijke smaken en vaak ook nog een prachtig design.  Reden te meer om wat dieper in te gaan op de achtergrond en welke tequila jij absoluut geprobeerd moet hebben.

Feathery whisky, een verborgen parel?!

Feathery whisky, een verborgen parel?!

Heb jij al gehoord van … The Feathery Whisky? Af en toe maak je het mee; een whisky die op het eerste oog enkel een leuke blended malt lijkt te zijn, maar niet gelijk bijzonder in het oog springt. Maar als de blend dan bestaat uit whisky van gerenommeerde namen, maakt dat het verhaal dan toch nét even wat aantrekkelijker.  Via deze blog zetten wij graag The Feathery Whisky in de spotlight.