Logo laden
Tanqueray Lovage – Limited Edition Gin

Tanqueray Lovage – Limited Edition Gin

Tanqueray Lovage, een nieuwe uitgave. Tanqueray Lovage wordt binnenkort verwacht als nieuwste aanvulling op het assortiment. Dit is gin met een verhaal, geïnspireerd op het oude recept van de grondlegger van het merk; Charles Tanqueray. Liefhebber van Tanqueray of lees je graag over gin? Indien je ons laatste gin blog hebt gemist dan lees je hier alles over de fraaie Le Tribute Gin. Ook voor de liefhebbers van Sloe Gin hebben wij interessant leesvoer. De nieuwe Tanqueray Lovage is geïnspireerd op een oud recept uit 1839 wat is samengesteld door Charles Tanqueray. Door de jaren heen documenteerde Charles zijn ideeën en ervaringen. Hij was een perfectionist die streefde naar het hoogst haalbare. Zijn inspiratie kwam uit verschillende invalshoeken, waarbij het idee voor de Tanqueray Lovage voortvloeide uit zijn belangstelling voor lokale ingrediënten. In zijn notities uit 1839 omschreef hij de Lovage als een hartige, maar uiterst gebalanceerde gin. Binnen dit geheel speelden Engelse, lokale ingrediënten de fundering. Tanqueray Lovage is een ode aan de oprichter en is op basis van diens notities vervaardigd. Het merk weet al jaren te boeien, waardoor de verwachtingen van deze Tanqueray gin hooggespannen zijn. Tanqueray Lovage & tonic Benieuwd naar hoe je een goede Tanqueray Lovage & tonic […]

Bacardi Cuatro Premium Rum

Bacardi Cuatro Premium Rum

Bacardi Cuatro, een nieuwe premium rum. De Bacardi Cuatro is recentelijk uitgebracht als nieuwste rum toebehorend aan dit merk. Met deze uitgave wil het merk zich nadrukkelijker in het premium rum segment gaan mengen. De inspiratie voor deze rum is voortgevloeid op basis van een origineel recept van Don Facundo, de oprichter van het merk. Liefhebber van Bacardi of rum in het algemeen? Lees dan vooral verder. Lees je graag over dit merk? Bekijk dan ons Bacardi cocktail blog en doe inspiratie op voor een heerlijke mix. Bacardi behoort al geruime tot de meest populaire rum merken. De Bacardi Carta Blanca zal dan ook hoogst waarschijnlijk bij iedereen bekend zijn. Veel van de rum die dit merk voortbrengt, wordt gebruikt om te mixen of om in cocktails te verwerken. De Bacardi Cuatro moet hier verandering in gaan aanbrengen. De basis voor deze rum is gelegd door een oud recept wat afkomstig is van Don Facundo. Dit ging over een rum die uitstekend puur genuttigd kon worden. De Cuatro werd gekenmerkt door toetsen van vanille, geroosterd eiken, kruidnagel en honing. De verwachting is dan ook dat dit het karakter van de Bacardi Cuatro het best zal omschrijven. De rum ondergaat een vier jaar […]

Le Tribute Gin, fraai en bijzonder.

Le Tribute Gin, fraai en bijzonder.

Le Tribute Gin, het proberen waard. Le Tribute Gin zal spoedig gepresenteerd worden als nieuwste aanvulling op ons gin assortiment. Er is twee jaar gewerkt aan het vervaardigen van deze gin welke zich in een ontzettend fraai vormgegeven fles bevindt. Voor de gin liefhebbers; de distilleerderij achter deze gin produceert ook de populaire Gin Mare. 

Wat is Sloe gin?

Wat is Sloe gin?

Sloe gin, verrassend lekker. Sloe gin staat bekend om diens rijke, verwarmende en fruitige smaken. Dit is een heerlijke drank om van te genieten tijdens de koudere periodes van het jaar, maar je kan er ook uitstekend mee mixen. Wil je meer lezen over deze drank en ben je benieuwd naar een sloe gin recept? Lees dan ons blog.

Big Peat 25 years – limited edition

Big Peat 25 years – limited edition

Big Peat 25, Islay whisky van respectabele leeftijd. Big Peat 25 is het eerste onderdeel van de nieuwe Vintage Series, afkomstig van Douglas Laing. Deze serie zal uiteindelijk uit drie flessen bestaan, welke allen in gelimiteerde oplage worden gebotteld. De oplage van deze Big Peat is slechts 3000 flessen, waardoor dit een must-have is voor de liefhebber en verzamelaar.

Scotch vs Bourbon, ken jij de verschillen?

Scotch vs Bourbon, ken jij de verschillen?

Scotch en bourbon, de verschillen uitgelegd. Scotch en bourbon lijken in de ogen van sommige whiskydrinkers misschien hetzelfde, maar is dit ook daadwerkelijk het geval? Beide dranksoorten zijn meestal donker van kleur, worden gedeeltelijk gemaakt van dezelfde ingrediënten en rijpen beide in eikenhouten vaten. Er zijn dus zeker de nodige overeenkomsten, maar er zijn ook talloze verschillen. Meer lezen over beide soorten?

Irish whiskey en diens rijke historie.

Irish whiskey en diens rijke historie.

Irish whiskey en diens rijke historie.  Irish whiskey wordt al enkele eeuwen gedistilleerd, wist jij bijvoorbeeld dat de Ieren claimen als allereerste whiskey te hebben vervaardigd? In het kader van St. Patrick’s day zal DrankDozijn deze week in het teken van Ierland staan. Dit betekent volop Ierse aanbiedingen, benieuwd naar welke whiskey wij aanraden? Lees dan vooral verder.

Wat is Armagnac? Een gids voor beginners.

Wat is Armagnac? Een gids voor beginners.

Wat is Armagnac? Deze drank heeft een rijke historie, maar staat toch vaak in de schaduw van het prestigieuze cognac. Verwacht een bijzonder en karaktervol distillaat dat absoluut een kans verdient. Nu het buiten nog koud is, is dit een goed moment om hier eens rustig voor te gaan zitten. Middels dit blog hopen wij jou te inspireren om deze dranksoort verder te ontdekken.