Logo laden
Whisky soorten, ken jij ze allemaal?

Whisky soorten, ken jij ze allemaal?

Een blog voor de liefhebber; ontdek de verschillende whisky soorten. Er zijn heel veel verschillende whisky soorten waardoor het soms lastig is om deze uit elkaar te houden. Gelukkig zijn wij er om je op weg te helpen! In dit blog lees je over onder andere meer over single malts, blended whisky’s en bourbon. Lijkt dit je wat? Je leest het hier.

Islay whisky: ontdek deze regio

Islay whisky: ontdek deze regio

Deze regio ademt historie en vakmanschap. Islay whisky is toonaangevend in de whiskywereld. Sinds jaar en dag is dit eiland de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest gerenommeerde distilleerderijen: Ardbeg, Lagavulin en Laphroaig om er maar enkele te noemen. In dit blog lees je meer over de whisky afkomstig van dit eiland.

Ardbeg 5 years Wee Beastie

Ardbeg 5 years Wee Beastie

Ardbeg 5 years Wee Beastie: een jonge, karaktervolle Islay whisky. Ardbeg 5 years Wee Beastie is een nieuwe Ardbeg whisky die naar verwachting onderdeel van het kernassortiment zal uitmaken. Wanneer je liefhebber van échte Islay whisky bent of Ardbeg gewoon een warm hart toedraagt, dan is dit een blog voor jou.

Lowland whisky: ontdek deze regio

Lowland whisky: ontdek deze regio

Lowland whisky: een regio met historie. In de Lowland regio van Schotland produceert men onnoemelijk veel liters whisky. Reden te meer om de diepte in te gaan over alles wat Lowland whisky te bieden heeft. Deze regio is de thuisbasis van vele blends en grain whisky’s, maar ook produceert men hier single malts. In dit blog lees je alles over deze whiskyregio.

Big Peat The Black Edition – 27yo

Big Peat The Black Edition – 27yo

Big Peat The Black Edition ontdek je hier. De Vintage Series van de geliefde Big Peat whisky bestaat uit toonaangevende bottelingen die oplopen in leeftijd. Big Peat The Black Edition is het derde en laatste deel van deze serie. De oudste whisky van dit stel, want dat is ‘ie zeker met z’n 27 jaar, is gelimiteerd in oplage tot slechts 3.000 flessen. Nieuwsgierig? In dit blog lees je meer over deze whisky.

Hoe wordt whisky gemaakt?

Hoe wordt whisky gemaakt?

Hoe wordt whisky gemaakt? Wij leggen het uit. Het is iets dat menig liefhebber bezighoudt en hierdoor gaan we graag dieper in op dit onderwerp. In dit blog lees je meer over de basis van de drank en nemen we je mee door de verschillende productiestappen. Hoe wordt whisky gemaakt? Na het lezen van dit blog weet jij het antwoord.