Logo laden
Zelf een whiskyproeverij geven doe je zo

Zelf een whiskyproeverij geven doe je zo

Zelf een whiskyproeverij geven; het kan zomaar zoiets zijn waar je wel eens aan gedacht hebt of iets wat je leuk lijkt om te doen. Als dit het geval is dan ben je hier aan het goede adres, want hier lees je meer in de vorm van tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan. Ben je bezig met voorbereidingen voor je eigen proeverij of wil je hiermee starten? Check dan zeker dit blog.

5x goede whisky onder 50 euro

5x goede whisky onder 50 euro

In opvolging van ons recent geschreven stuk over goede whisky onder de 30 euro, zoeken we het nu een (prijs)niveau hogerop. Hier lees je meer over goede whisky met een prijs van maximaal 50 euro, zodat je nog steeds relatief voordelig geniet. Ons inziens zijn dit whisky’s die puur of met ijs het best tot recht komen, maar je kunt uiteraard altijd kiezen om hiermee te gaan mixen.

Cocktails met Ardbeg en Glenmorangie

Cocktails met Ardbeg en Glenmorangie

Hoewel men single malt whisky normaliter vaak puur of met ijs serveert, kun je hier ook uitstekend mee mixen. Hier lees je meer over cocktails met Ardbeg en Glenmorangie; twee single malt whiskymerken met allebei een unieke huisstijl. Waar Ardbeg krachtig, uitgesproken en rokerig is, is de whisky van Glenmorangie juist levendig, fruitig en toegankelijk. Kortom; interessant leesvoer voor iedereen die graag met whisky mixt.

Ardbeg en kaas | foodpairing

Ardbeg en kaas | foodpairing

Wist jij dat je Ardbeg en kaas een onwijs goede combinatie is? Dit prachtige whiskymerk, waarvan de productie plaatsvindt op het iconisch Schotse eiland Islay, staat bekend om z’n rokerige en complexe huisstijl. Het smaakprofiel van Ardbeg whisky maakt dit een uitmuntende keuze om mee te combineren op gebied van eten.

Goede whisky onder 30 euro

Goede whisky onder 30 euro

Wie denkt dat whisky per se duur moet zijn om lekker te smaken, heeft het mis. Hier lees je meer over goede whisky onder 30 euro waarmee je smaakvol én voordelig geniet. Je vindt hier whisky van verschillende merken en afkomstig uit verschillende landen terug. Deze whisky’s kun je zowel puur als met ijs drinken, maar ook op gebied van mixdranken en cocktails inzetten. Kortom; ze komen altijd van pas.

Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Lees meer over de Kilchoman Lava. Het is tijd voor een nieuwe Kilchoman whisky die exclusief voor DrankDozijn is gebotteld: de Kilchoman Lava. Een single malt whisky die trouw is aan de klassiek rokerige huisstijl van deze Islay distilleerderij, maar dan met een twist hierop als resultaat van een interessante vatfinish. Whiskyliefhebber? Lees dan absoluut verder.

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna whisky. De Flora & Fauna serie van 2021 is een feit! De serie bestaat volledig uit single malt whisky’s van in totaal elf distilleerderijen die alle in handen zijn van Diageo. Kenmerkend hierbij is dat deze whisky’s normaliter vaak onderdeel van blends uitmaken en hierdoor niet al te vaak als malt op de markt verschijnen. Alleen al hierdoor is de Flora & Fauna serie een ontdekking waard; ervaar het nu zelf.

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Ben je gek op single cask whisky? Bekijk dan dit blog en lees meer over een nieuwe botteling die eraan zit te komen. Wij zijn gek op whisky! Dit heeft er mede voor gezorgd dat we inmiddels al enkele keren onze eigen single cask whisky’s hebben laten bottelen. Wat begon met de Kavalan whisky’s voor DrankDozijn, werd gevolgd door onze Kilchoman Blond, Kilchoman Auburn, GlenAllachie Four Seasons en de Highland Park Christmas. We hebben goed nieuws: er zit nog heel veel moois aan te komen.

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie: smaakvol genieten. Wie denkt dat een combinatie van whisky en eten niet goed samen gaat, heeft het mis. In dit blog lees je meer over foodpairing met Glenmorangie whisky. De whisky’s die tot het kernassortiment van dit merk behoren, lopen behoorlijk uiteen op gebied van smaak waardoor je hier alle kanten mee op kunt.

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Maak zelf een Old Fashioned. Op gebied van cocktails zijn er een aantal klassiekers en de Old Fashioned is er zeker zo een. Een cocktail die whiskey als basis heeft, eenvoudig te maken is en nagenoeg iedereen keer op keer weet te verrassen. Lees meer over het ontstaan van de cocktail, de benodigde ingrediënten en uiteraard vind je hier het stappenplan terug om zelf een Old Fashioned te maken.