Logo laden
Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Kilchoman Lava – DrankDozijn Exclusive

Lees meer over de Kilchoman Lava. Het is tijd voor een nieuwe Kilchoman whisky die exclusief voor DrankDozijn is gebotteld: de Kilchoman Lava. Een single malt whisky die trouw is aan de klassiek rokerige huisstijl van deze Islay distilleerderij, maar dan met een twist hierop als resultaat van een interessante vatfinish. Whiskyliefhebber? Lees dan absoluut verder.

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna serie van 2021 | Diageo

Flora & Fauna whisky. De Flora & Fauna serie van 2021 is een feit! De serie bestaat volledig uit single malt whisky’s van in totaal elf distilleerderijen die alle in handen zijn van Diageo. Kenmerkend hierbij is dat deze whisky’s normaliter vaak onderdeel van blends uitmaken en hierdoor niet al te vaak als malt op de markt verschijnen. Alleen al hierdoor is de Flora & Fauna serie een ontdekking waard; ervaar het nu zelf.

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Nieuwe DrankDozijn Single Cask whisky?

Ben je gek op single cask whisky? Bekijk dan dit blog en lees meer over een nieuwe botteling die eraan zit te komen. Wij zijn gek op whisky! Dit heeft er mede voor gezorgd dat we inmiddels al enkele keren onze eigen single cask whisky’s hebben laten bottelen. Wat begon met de Kavalan whisky’s voor DrankDozijn, werd gevolgd door onze Kilchoman Blond, Kilchoman Auburn, GlenAllachie Four Seasons en de Highland Park Christmas. We hebben goed nieuws: er zit nog heel veel moois aan te komen.

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie: smaakvol genieten. Wie denkt dat een combinatie van whisky en eten niet goed samen gaat, heeft het mis. In dit blog lees je meer over foodpairing met Glenmorangie whisky. De whisky’s die tot het kernassortiment van dit merk behoren, lopen behoorlijk uiteen op gebied van smaak waardoor je hier alle kanten mee op kunt.

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Maak zelf een Old Fashioned. Op gebied van cocktails zijn er een aantal klassiekers en de Old Fashioned is er zeker zo een. Een cocktail die whiskey als basis heeft, eenvoudig te maken is en nagenoeg iedereen keer op keer weet te verrassen. Lees meer over het ontstaan van de cocktail, de benodigde ingrediënten en uiteraard vind je hier het stappenplan terug om zelf een Old Fashioned te maken.

Cask strength whisky: dit moet je weten

Cask strength whisky: dit moet je weten

Lees er alles over.  Ben je bekend met de term cask strength whisky? Zo niet, misschien dat ‘whisky op vatsterkte’ je meer zegt. Eigenlijk geeft dit al aan wat de term inhoudt, maar toch is er een hoop over te delen waardoor we dit hier bundelen. Interessant leesvoer voor de whiskyliefhebber die graag whisky met (vaak) een hoog alcoholpercentage drinkt.

Johnnie Walker Blonde: ontdek deze whisky hier

Johnnie Walker Blonde: ontdek deze whisky hier

Johnnie Walker Blonde: een nieuwe whisky van dit iconische merk. Het laatste blog van 2020 ging over hoe je whisky drinkt, waardoor het ons niet meer dan toepasselijk lijkt om 2021 ook weer te beginnen met een whiskyblog. Ditmaal gaat het over de Johnnie Walker Blonde, een nieuwe en experimentele whisky waarmee het merk zich op het mixdrank- en cocktailsegment richt.

Whisky drinken: dit moet je weten

Whisky drinken: dit moet je weten

Whisky drink je op verschillende manieren; we delen er 3 met je. Als opvolging van ons blog over 5 whisky’s voor beginners, gaan we ook graag dieper in op hoe je whisky kunt drinken waarbij we dit onderwerp van verschillende kanten belichten. Drink je graag wel eens een glaasje whisky op z’n tijd? Dan is dit een stuk voor jou.

Scarabus: 10 years en Batch Strength

Scarabus: 10 years en Batch Strength

Nieuwe Scarabus whisky. Het merk Scarabus, waarvan de whisky geproduceerd wordt door een onbekende Islay distilleerderij, hebben we in september 2019 toegevoegd aan het assortiment. We hebben goed nieuws voor de liefhebbers die ‘m inmiddels al geprobeerd hebben; er komen 2 nieuwe Scarabus whisky’s aan. Het gaat om de Scarabus 10 years en een Batch Strength variant.