Logo laden
Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie

Foodpairing met Glenmorangie: smaakvol genieten. Wie denkt dat een combinatie van whisky en eten niet goed samen gaat, heeft het mis. In dit blog lees je meer over foodpairing met Glenmorangie whisky. De whisky’s die tot het kernassortiment van dit merk behoren, lopen behoorlijk uiteen op gebied van smaak waardoor je hier alle kanten mee op kunt.

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Old Fashioned maken? Zo doe je dat!

Maak zelf een Old Fashioned. Op gebied van cocktails zijn er een aantal klassiekers en de Old Fashioned is er zeker zo een. Een cocktail die whiskey als basis heeft, eenvoudig te maken is en nagenoeg iedereen keer op keer weet te verrassen. Lees meer over het ontstaan van de cocktail, de benodigde ingrediënten en uiteraard vind je hier het stappenplan terug om zelf een Old Fashioned te maken.

Cask strength whisky: dit moet je weten

Cask strength whisky: dit moet je weten

Lees er alles over.  Ben je bekend met de term cask strength whisky? Zo niet, misschien dat ‘whisky op vatsterkte’ je meer zegt. Eigenlijk geeft dit al aan wat de term inhoudt, maar toch is er een hoop over te delen waardoor we dit hier bundelen. Interessant leesvoer voor de whiskyliefhebber die graag whisky met (vaak) een hoog alcoholpercentage drinkt.

Johnnie Walker Blonde: ontdek deze whisky hier

Johnnie Walker Blonde: ontdek deze whisky hier

Johnnie Walker Blonde: een nieuwe whisky van dit iconische merk. Het laatste blog van 2020 ging over hoe je whisky drinkt, waardoor het ons niet meer dan toepasselijk lijkt om 2021 ook weer te beginnen met een whiskyblog. Ditmaal gaat het over de Johnnie Walker Blonde, een nieuwe en experimentele whisky waarmee het merk zich op het mixdrank- en cocktailsegment richt.

Whisky drinken: dit moet je weten

Whisky drinken: dit moet je weten

Whisky drink je op verschillende manieren; we delen er 3 met je. Als opvolging van ons blog over 5 whisky’s voor beginners, gaan we ook graag dieper in op hoe je whisky kunt drinken waarbij we dit onderwerp van verschillende kanten belichten. Drink je graag wel eens een glaasje whisky op z’n tijd? Dan is dit een stuk voor jou.

Scarabus: 10 years en Batch Strength

Scarabus: 10 years en Batch Strength

Nieuwe Scarabus whisky. Het merk Scarabus, waarvan de whisky geproduceerd wordt door een onbekende Islay distilleerderij, hebben we in september 2019 toegevoegd aan het assortiment. We hebben goed nieuws voor de liefhebbers die ‘m inmiddels al geprobeerd hebben; er komen 2 nieuwe Scarabus whisky’s aan. Het gaat om de Scarabus 10 years en een Batch Strength variant.

Whisky voor beginners: ontdek deze 5 soorten

Whisky voor beginners: ontdek deze 5 soorten

Begin je net met whisky? Lees dan dit blog!  Er valt ontzettend veel te ontdekken op gebied van whisky, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Voor iedereen die dit wel eens gedacht heeft, wees niet gerust; wij helpen je graag op weg! In dit blog lees je meer over whisky voor beginners zodat je op een leuke en voordelige manier kennis kunt maken met deze prachtige drank.