Logo laden
Diageo Special Releases 2022

Diageo Special Releases 2022

Net als ieder jaar het geval is, komt Diageo ook dit jaar met een exclusieve serie aan Schotse whisky’s: de Special Releases 2022. Dit jaar is gaat het om de collectie Elusive Expressions, een zorgvuldig samengestelde collectie van acht heerlijke Schotse whisky’s van verschillende distilleerderijen die op vatsterkte zijn gebotteld.

5x zachte whisky voor beginners

5x zachte whisky voor beginners

Zachte whisky is een uitstekende kennismaking met deze geliefde drank en zeker voor beginners. Door voor whisky’s met toegankelijke smaken te kiezen, kun je op je eigen tempo wennen aan whisky en soms is dit even nodig gezien het een drank met minstens 40% alcohol is. Op zoek naar zachte whisky? We geven 5 tips.

Tamdhu: single malt magic

Tamdhu: single malt magic

Tamdhu whisky, afkomstig uit de Schotse Speyside regio, zal bij menig liefhebber een belletje doen rinkelen. Het motto van dit merk is ‘dedicated to sherry oak from the beginning to end‘ en dit vat perfect samen wat je hiervan kunt verwachten; Scotch single malt whisky met een 100% sherry-rijping.

Maritieme whisky top 5

Maritieme whisky top 5

Soms worden whisky’s geclusterd op gebied van smaak, ondanks dat iedere whisky uniek in z’n soort is. Toch is er zo’n groepje dat we graag extra belichten en dat is onze top 5 aan maritieme whisky. Hier lees je er meer over en uiteraard delen we per merk een tip om te proberen, waardoor je dit direct verder kunt ontdekken.

Jura whisky: uniek in z’n soort

Jura whisky: uniek in z’n soort

Het Schotse eiland Jura is de thuisbasis van een distilleerderij waar men heerlijke single malt whisky maakt. Jura ligt afgelegen aan de westkust van Schotland en bevindt zich slechts een kleine 100 kilometer van het vaste land af, maar toch voelt het als een opzichzelfstaande wereld. Ontdek hier de magie van het eiland en lees meer over Jura whisky.