Caipirinha: volg de makkelijke stappen voor een heerlijke cocktail.
Lijkt het je wat om deze heerlijk zomerse cocktail te maken? Met ons Caipirinha recept haal je de zon in huis en ben je er helemaal klaar voor. Je leest hier welke ingrediënten je nodig hebt en in welke verhoudingen je dit moet schenken. Met dit cocktailrecept is succes verzekerd! Een Caipirinha maken begint bij DrankDozijn, proost!
De Caipirinha is een klassieke cocktail die zijn oorsprong in Brazilië vindt. De naam van de drank betekent iets als ‘klein boerenmeisje’ en is naar verluidt afkomstig van het platteland van Sao Paolo. Deze hedendaags populaire cocktail serveerde men hier als medicijn tegen ziekten. Het oudste historische document dat inkijk geeft in de historie van de Caipirinha dateert terug uit 1856. Hierin staat beschreven dat een binnenlands gedistilleerde drank die aangelegd werd met water, suiker en limoen als medicijn geschonken werd, doordat water uit die periode opzichzelfstaand niet te drinken was.
Er doen meerdere verhalen de rondte over het exacte ontstaan van de cocktail. Deze omschrijving kent echter gelijkenissen met het recept van de hedendaagse Caipirinha cocktail, waardoor het een legitiem verhaal lijkt. Mocht jij hier meer over weten en wil je dit delen? Laat dan een reactie achter onderaan dit bericht.
De Caipirinha is onlosmakkelijk verbonden aan Cachaça, dé nationale drank van Brazilië. We hebben eerder een apart blog over deze drank geschreven, waardoor je hier altijd meer over kunt lezen.
Een Caipirinha maken is hartstikke eenvoudig!
Het frisse en zoetzure karakter helpt je de grootste dorst te lessen, zeker in de zomer. Vraag je je af welke ingrediënten je nodig hebt om een Caipirinha te maken? We leggen het je uit:
- Een Cachaça naar keuze, bijvoorbeeld Cachaça 51 Pirassung.
- Een halve limoen.
- Anderhalve á twee theelepel(s) suiker of bijvoorbeeld Monin suikersiroop.
- voldoende ijsklontjes.
Heb je de ingrediënten voor je Caipirinha binnen hardbereik? Dan gaan we aan de slag. Snijd de halve limoen in gelijke partjes en vul je glas hiermee. Probeer de partjes zoveel mogelijk met de schil naar onder te leggen, zodat het vruchtvlees aan de bovenkant ligt. Voeg de suiker toe pak een stamper erbij. Probeer zo weinig mogelijk van de schil mee stampen en richt je vooral op het vruchtvlees, doordat hier het sap inzit. Goed om te weten: de schil geeft een bittertje aan de smaak af, waardoor je hier niet te veel van in je drankje wilt hebben.
Vul het glas vervolgens met voldoende ijsklontjes, schenk 50ml van je Cachaça in en roer het geheel goed door elkaar. Serveer ‘m met een partje limoen als garnering en je bent er helemaal klaar voor. Vind je ‘m té sterk? Top het geheel dan af met wat bruisend water. Cheers! Of zoals ze in Brazilië zeggen: á sua saúde.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!