Bottle Battle: Marula Gin
Marula gin is een creatie van Belgische bodem en is geïnspireerd op verhalen over ‘dronken’ olifanten in Afrika. De olifanten zouden symptomen van dronkenschap hebben na het eten van het fruit uit de marulaboom, ookwel de verboden vrucht genoemd.
Benieuwd naar wat de vorige DrankDozijn Bottle battle was? Hier vind je het stuk over Benromach whisky.
Op dit moment beschikken wij over twee soorten Marula gin, waardoor het ons leuk een vergelijkend warenonderzoek uit te voeren. Voor beide gins geldt dat deze in kleine batches geproduceerd worden, waarna de gebruikte botanicals met de hand worden uitgezocht. De basis van de gin is de marulavrucht uit Namibië, waarbij dit wordt aangevuld met botanicals van over de gehele wereld.
Lavendel (Frankrijk), Jeneverbes (Italië), Koriander (India), oranjebloesem(Spanje) en tot slot rozenblaadjes (Bulgarije) maken de gin compleet. In beide gins wordt deze ingrediënten gebruikt. De distillatie gebeurt in een Column Still, waarbij de botanicals eerst apart worden gedistilleerd. Later gebeurt dit nog driemaal samen, waardoor de smaken echt één geheel worden.
De varianten van Marula Gin
De opvallend zwarte fles is het eerste wat in het oog springt, maar de inhoud is uiteraard belangrijker. De geur is zacht en zoet en bevat nagenoeg geen invloeden vanuit jeneverbessen. Uiteraard is de marulavrucht prominent aanwezig, waarbij dit wordt aangevuld met de botanicals. De gin is goed in balans tussen fruitig en kruidig.
Het fraaie aan deze gin is dat deze ook puur lekker van smaak is. Om de zachte, zoete smaken te behouden is het aan te raden te kiezen voor Fever Tree Clementine. Deze tonic sluit goed aan op de lavendel en oranjebloesem invloeden en doet geen afbreuk aan de zoete smaak.
Marula Pomegranate Gin
Het uiterlijk van de fles is bijzonder fraai en springt nóg meer in het oog dan dat van de reguliere uitgave. Na het inschenken van de gin komen hints van vers fruit naar voren. Aardbeien, bessen en bramen zijn op te merken. In de mond is de marulavrucht goed herkenbaar, waarbij dit aangevuld wordt met fijne hints van granaatappel. De kruidige invloeden van de gin lijken hier meer op de achtergrond te zweven, deze vallen niet zo zeer op.
Wanneer er gemixt wordt met een premium tonic dan gaat onze voorkeur uit naar Fever Tree Aromatic. De citrusachtige smaken en invloeden vanuit kruiden balanceren zich fraai naast de tonen van rood fruit en granaatappel.
Hopelijk maakt dit stuk jouw keuze wat eenvoudiger als je twijfelt tussen beide gins. Onze eigen voorkeur, als liefhebbers van zoete en zachte gins, gaat uit naar de reguliere Marula. Desalniettemin is de Pomegranate een fraaie aanvulling op het assortiment. Gelukkig kunnen smaken verschillen, waardoor de Pomegranate zomaar wat voor jou zou kunnen zijn.
Beide fraaie gins vind je uiteraard in de DrankDozijn webshop.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!