Recyclen: 97.000 kg karton
Recyclen: 97.000 kg karton. Wij versturen uw orders altijd in de voor ons speciaal ontwikkelde antibreuk doos, direct vanuit het magazijn naar uw opgegeven afleverlocatie.
Recyclen: 97.000 kg karton. Wij versturen uw orders altijd in de voor ons speciaal ontwikkelde antibreuk doos, direct vanuit het magazijn naar uw opgegeven afleverlocatie.
Binnenkort verwacht: Ardbeg An Oa. Het gerucht gaat al een tijdje over uitbreiding van het Ardbeg assortiment met een nieuwe telg; Ardbeg An Oa, spreek uit als ‘an oh’. Inmiddels is er wat meer informatie bekend wat wij graag met jullie delen. In Amerika is de naam, Ardbeg An Oa, officieel geregistreerd bij het US Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau.
Nieuw: Highland Park Fire Edition. Highland Park brengt een nieuwe whisky uit welke de opvolger is van de Highland Park Ice Edition; de Highland Park Fire Edition. Deze whisky heeft 15 jaar gerijpt op refill portvaten. Zowel de Ice als Fire Edition staan symbool voor mythes en legenden uit het tijdperk der Vikingen en hebben zo aansluiting bij de Valhalla collectie. Als de geruchten waar zijn dan vormen de Highland Park Fire en Ice Edtion een tweedelige serie. De oplage is gelimiteerd tot 28.000 flessen wereldwijd. Het unieke aan de Highland Park Fire Edition is de manier van rijping; nog nooit heeft de distilleerderij een whisky uitgebracht die volledig op portvaten heeft gerijpt. Net als bij de Ice Edition komt de Fire Edition in een zelfde houten frame, waarbij de fles dieprood gekleurd is. Als je liefhebber en/of verzamelaar van Highland Park bent dan mag de Fire Edition bij jou niet ontbreken. Verwacht een vol en krachtige geur met invloeden uit rood fruit, vanille, kruiden en chocolade. De smaak doet denken aan zowel rook als vanille. De kruidigheid is complex en gaat over naar tonen van fruit. De afdronk herbergt een goede balans tussen zoete en kruidige notities, waarbij de duur […]
Japan, ’t land van de rijzende zon.. prijzen! Enige tijd geleden was Japan geen land wat onder menig whiskyliefhebber bekend was, vandaag de dag is dit wel anders. Op het gebied van whisky zijn in Japan enorme stappen gemaakt. Grote merken als Yamazki, Nikka en Hibiki zijn nu alom bekend en geroemd. Het aantal distilleerderijen is slechts een fractie in vergelijking met dat van Schotland. Japanse whisky is in het begin van de 20e eeuw begonnen door toedoen van twee mannen, waarvan er één op reis ging naar Schotland om zich in whisky te verdiepen. Na een terugkeer in Japan is hier uiteindelijk de Yamazaki distilleerderij uit voortgevloeid, een nu wel bekende naam in de whiskywereld. De stijlen whisky die geproduceerd worden in Japan zijn verrassend, complex en heel divers. Op het gebied van productietechnieken zijn er overeenkomsten met Schotland en ook op het gebied van het klimaat zijn er overeenkomsten. Toch heeft iedere distilleerderij haar eigen huisstijl en eigen methode van werken. Japanse whisky is uniek en het proberen waard. Een nadeel van het relatief lage aantal actieve distilleerderijen is dat de vraag naar kwalitatief goede whisky vele malen groter is dan het aanbod. Dit geldt zonder meer voor de whisky met een […]
Duvel uit ‘n doosje. Duvel, een mooi en eigenzinnig merk. Een uniek bier dat met zijn tijd mee gaat door niet te veranderen. Sinds 1871 wordt elke Duvel, onder leiding van de Familie Moortgat uit België, gebrouwen tot in perfectie. De familie is nog steeds onafhankelijk en eigenaar van de brouwerij. Voor de productie worden enkel de beste ingrediënten gebruikt, waarna het uiteindelijk 90 dagen duurt om tot een klassiek eindproduct te kommen. Dat kan korter hoor ik je denken.. absoluut. Maar alleen door de tijd te nemen ontstaat het bruisende, langzame samenspel van mout, gist en alcohol wat dit bier zo’n bijzonder verleidelijk blond bier maakt. Sneller is niet altijd beter, in ieder geval niet bij de familie Moortgat. Zo’n uniek biertje verdient een unieke fles. De nieuwe fles is een feit en heeft een eigenzinnige, bijna elegante vorm. Een lust voor het oog, vind je niet? Een hedendaagse fles met een stoere moderne uitstraling. Uiteraard is de inhoud onveranderd gebleven. Wist je dat Duvel bier in meer dan 60 landen verkocht wordt en, gelukkig voor jullie liefhebbers, ook bij ons.
Avondje (spring)bank hangen, doe je mee? Er gaat toch niets boven een avondje bank hangen, open haard in de fik. Lekker muziekje op de achtergrond en gezellig zitten kletsen met vrienden. Correctie: Er gaat toch niets boven een avondje Springbank proeven met lekker hapjes erbij, een goede film en heerlijk rustig alleen genieten?! Waarom niet het beste van twee werelden; steek je bank in de fik en drink Springbank met vrienden! Want Springbank is rauw, het is puur, het is alles wat single malt whisky moet zijn. Dit komt van een distilleerderij zonder marketing afdeling, hier is geen ‘bank’ de baas (ik bedoel nu de financiële instelling, dat jullie dit niet door elkaar halen). Springbank is de oudste distilleerderij van Schotland en nog altijd in handen van de oudste distilleerdersfamilie, de nazaten van oprichter Archibald Mitchell. Sir Archibald Mitchell is gestart met de Springbank distilleerderij in 1828. Gelegen aan de westkust, dichtbij Campbeltown Loch, ooit één van ’s werelds grootste natuurlijke havens. In Campeltown staat de tijd stil, je hebt er met je iPhone géén bereik, maar er groeit het beste gerst van de regio. Er zijn slechts nog maar een paar distilleerderijen die zelf hun eigen gerst verbouwen. Juist mijn […]
Whisky – NAS of NASTY? Het is een hot-topic in de wereld van whisky en houdt de gemoederen nu nog steeds bezig; NAS whisky, ofwel whisky zonder expliciete leeftijdsaanduiding. Uiteraard is deze whisky wel altijd ouder dan drie jaar plus één dag, daar het distillaat anders geen whisky genoemd mag worden. Distilleerderijen kampen met voorraadtekorten door de alsmaar toenemende vraag naar de godendrank. Relatief oude whisky wordt steeds schaarser en duurder, waardoor distilleerderijen de stap hebben gemaakt om NAS whisky te introduceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sneller whisky op de markt gebracht kan worden, doordat de distilleerderij de whisky minder lang laat rijpen. Op deze manier kan sneller aan de alsmaar toenemende vraag worden voldaan. Whisky wordt immers sneller verkocht dan het wordt geproduceerd. Het is gemakkelijker om een distillaat korter te laten rijpen en dan te verkopen. Dit zorgt ervoor dat er sneller omzet wordt binnengehaald. Iets wat de gemoederen ook erg bezig houdt is de kwaliteit van deze NAS whisky. De gedachte bestaat soms nog dat oudere whisky gelijk staat aan betere whisky, waardoor NAS whisky dus per definitie minder goed zou zijn. Dit is niet waar! Persoonlijk lijkt het mij dat de kwaliteit van een […]
Nieuw: Licor 43 Orochata. Een update voor Licor 43, ook bekend als Cuarenta Y Tres; het merk bekend van de vertrouwde zwoele likeur uit Zuid-Spanje introduceert de romige Licor 43 Orochata. Eigenlijk niets nieuw onder de zon, want Orochata is een eeuwenoud recept uit de omgeving van Valencia. Een onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur. Achter de naam van de nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil; Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Toen hij vroeg naar de inhoud antwoordde zij: ‘het is aard-amandelmelk’, waarop de koning reageerde: ‘Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje.’ De nieuwe Licor 43 Orochata is een lichte en zijdezachte romige likeur. De inhoud bestaat uit Licor 43 Original en is daarnaast geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata. Horchata is een cocktail op basis van aard-amandelmelk, een vleugje kaneel en citrus. Aardamandelen zijn knolletjes van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeien en deze zijn van nature zoet met een noot-achtige smaak. Met deze verfijnde en zoete Mediterrane smaak brengt Licor 43 Orochata een unieke likeur voor een lekker zomerse cocktail. Drink het gekoeld met ijs op een zwoele zomer avond en […]
Tiramisu recept met een twist. Er zijn maar weinig toetjes zo bemind, begeerlijk, beroemd én wellicht berucht als een échte Tiramisu! Een echt origineel Tiramisu recept gaat over van mama op mama. Dit zijn de best bewaarde keuken geheimen. Maar het is eigenlijk niet moeilijk, want dé perfecte Tiramisu bestaat niet. Gewoon proberen en wellicht overtref je de stoutste verwachtingen met dit recept! Wist je dat tiramisu vrij vertaald ‘trek mij omhoog’ betekent, waarmee men eigenlijk wil zeggen; ‘fleur mij op’ of ‘maak mij blij’. Tiramisu is zoveel meer dan een dessert; het is een tover-toetje, het maakt je super blij, het is een humeur medicijn, dé passionele zoete liefdesverleidring op een bord. KLASSIEKE ITALIAANSE TIRAMISU MET AMARETTO DISARONNO Ingrediënten 2 eetlepels Amaretto Disaronno 1 kop sterke espresso of sterke koffie 250 gram mascarpone 30 gram suiker 3 hele eieren 1 pak lange vingers En wat cacaopoeder Mijn bereidingswijze, succes verzekerd: Splits de eitjes en klop het eiwit goed stijf, want voor dit Tiramisu recept is het erg belangrijk dat het eiwit niet te slap blijft. Meng nu het eigeel met al het suiker tot je een schuimig geheel krijgt. Voeg nadien de mascarpone al roerend aan het geheel toe. Doe de […]
De tel kwijt bij Glendronach. Glendronach whisky, wie kent het niet? Een iconisch merk, geroemd om de complexe en zéér smaakvolle whisky’s met de nodige invloeden uit sherry, maar wist je dat…