Opihr Gin, tijd voor een nieuwe gin & tonic creatie.
Het zomerse weer van de afgelopen dagen heeft er voor gezorgd dat wij zijn gaan experimenteren, ditmaal met Opihr gin. In dit blogbericht delen wij graag onze bevindingen met jullie. Mocht je je afvragen wat onze vorige gin & tonic creatie was? Dit was ons experiment met Puerto de Indias.
De Ophir Gin is een verfijnde gin met een mooie kwaliteit-prijsverhouding. De gin wordt vervaardigd op basis van met de hand geplukte kruiden. Oosterse tinten, evenals die van citrus komen samen in geur. Kruidige invloeden, zoals die van komijn en kardemom zorgen voor wat pit. De kruidige smaak wordt in balans gebracht door invloeden vanuit grapefruit. Hierdoor bevat de gin een verfrissend bittertje.
Wij geven voor deze creatie graag verschillende ideeën mee, ben je er klaar voor? Hier komen ze!
Optie 1
Wij hebben gekozen om de gin te garneren met gekneusde peper. Het oosterse karakter komt op deze manier éxtra goed naar voren en zorgt ervoor dat de gin meer pit heeft. Het pittige is uiteraard wel iets waar je van moet houden, maar het proberen waard is dit zeker. Voeg daarnaast ook wat koriander toe als topping.
Optie 2
Heb jij een voorkeur voor het kruidige, verfrissende aspect? Combineer dan de gin eens met schijfjes gember en een schijfje sinaasappel. Wij kozen voor schijfjes van +- 5mm dikte. Gember geeft een fraaie twist aan de toch al kruidige invloeden die gin van nature heeft. De sinaasappel maakt het een lekkere zoete dorstlesser, perfect voor de warmere dagen.
Optie 3
Combineer de gin met peperkorrels en aardbeien. Wij kozen uiteindelijk voor anderhalve aardbei en een klein theelepeltje met peperkorrels. De zoete aardbeien geven een fijne twist aan de peper. Dit sluit goed aan op de smaak van de gin en de peper geeft het net wat extra’s.
De opbouw is bij iedere optie hetzelfde; gebruik een groot glas en vul dit met ijs. Gebruik dan +- 50ml Opihr gin en vul dit aan met 150 ml tonic. Onze voorkeur gaat uit naar de Fever Tree Indian Tonic, die met diens verfrissende karakter goed aansluit op het kruidige van de gin. Wanneer je liever een wat zachtere gin gebruikt kies dan voor Fever Tree Mediterranean Tonic.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!