Logo laden
Laphroaig Four Oak & Laphroaig 1815

Laphroaig Four Oak & Laphroaig 1815

Laphroaig voor de luchthavenverkoop. Het nieuws is naar buiten gebracht dat de huidige product range uitgebreid zal worden met twee nieuwe bottelingen. Beide whisky’s worden uitgebracht voor verkoop op luchthavens. Het zou gaan om de Laphroaig Four Oak en The 1815 Legacy Edition, waarbij de Four Oak inmiddels al beschikbaar is. Danny van DrankDozijnSinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één. Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost! drankdozijn.nl

TV Reclame van DrankDozijn.nl op NPO 1, 2 & 3

TV Reclame NPO 1, 2 & 3. Van 13 december 2016 tot en met 30 december 2016 zijn de eerste TV-reclames van DrankDozijn.nl uitgezonden op NPO 1, 2 en 3. Er werd per reclame één hoofdcommercial uitgezonden met 4 mogelijke ‘Tag-On’ commercials. Commercial & Tag-On’s De hoofdcommercial bevatte een promotie van de Bacardi Carta Blanca 1ltr. De ‘Tag-On’ commercials bevatten op hun beurt de Famous Grouse 1ltr, de Piper-Heidsieck Brut 75cl, de Lagavulin 16 years Single Malt 70cl en de Licor 43 Cuarenta Y Tres 1ltr. Vanwege de aard van het product dat wij verkopen (alcohol) zijn er nog heel wat regels aan zo’n commercial verbonden. Zo was de commercial alleen ná 21:00 uur ’s avonds te zien, zodat de kans dat jongeren onder de 18 jaar er mee in aanraking zouden komen zo klein mogelijk wordt. Tevens mogen bepaalde woorden niet voorkomen, wist je bijvoorbeeld dat reclame voor alcohol met het woord gratis er in verboden is? Al met al was het een leuke nieuwe ervaring en hebben we er een hoop van geleerd. Het gebeurt je niet elke dag dat je een TV-reclame moet bedenken! We zijn erg blij met hoe de reclame’s uiteindelijk geworden zijn en zijn natuurlijk alweer […]

Avondje (spring)bank hangen, doe je mee?

Avondje (spring)bank hangen, doe je mee?

Avondje (spring)bank hangen, doe je mee? Er gaat toch niets boven een avondje bank hangen, open haard in de fik. Lekker muziekje op de achtergrond en gezellig zitten kletsen met vrienden. Correctie: Er gaat toch niets boven een avondje Springbank proeven met lekker hapjes erbij, een goede film en heerlijk rustig alleen genieten?! Waarom niet het beste van twee werelden; steek je bank in de fik en drink Springbank met vrienden! Want Springbank is rauw, het is puur, het is alles wat single malt whisky moet zijn. Dit komt van een distilleerderij zonder marketing afdeling, hier is geen ‘bank’ de baas (ik bedoel nu de financiële instelling, dat jullie dit niet door elkaar halen). Springbank is de oudste distilleerderij van Schotland en nog altijd in handen van de oudste distilleerdersfamilie, de nazaten van oprichter Archibald Mitchell. Sir Archibald Mitchell is gestart met de Springbank distilleerderij in 1828. Gelegen aan de westkust, dichtbij Campbeltown Loch, ooit één van ’s werelds grootste natuurlijke havens. In Campeltown staat de tijd stil, je hebt er met je iPhone géén bereik, maar er groeit het beste gerst van de regio. Er zijn slechts nog maar een paar distilleerderijen die zelf hun eigen gerst verbouwen. Juist mijn […]

Whisky: NAS of NASTY?

Whisky: NAS of NASTY?

Whisky – NAS of NASTY? Het is een hot-topic in de wereld van whisky en houdt de gemoederen nu nog steeds bezig; NAS whisky, ofwel whisky zonder expliciete leeftijdsaanduiding. Uiteraard is deze whisky wel altijd ouder dan drie jaar plus één dag, daar het distillaat anders geen whisky genoemd mag worden. Distilleerderijen kampen met voorraadtekorten door de alsmaar toenemende vraag naar de godendrank. Relatief oude whisky wordt steeds schaarser en duurder, waardoor distilleerderijen de stap hebben gemaakt om NAS whisky te introduceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sneller whisky op de markt gebracht kan worden, doordat de distilleerderij de whisky minder lang laat rijpen. Op deze manier kan sneller aan de alsmaar toenemende vraag worden voldaan. Whisky wordt immers sneller verkocht dan het wordt geproduceerd. Het is gemakkelijker om een distillaat korter te laten rijpen en dan te verkopen. Dit zorgt ervoor dat er sneller omzet wordt binnengehaald. Iets wat de gemoederen ook erg bezig houdt is de kwaliteit van deze NAS whisky. De gedachte bestaat soms nog dat oudere whisky gelijk staat aan betere whisky, waardoor NAS whisky dus per definitie minder goed zou zijn. Dit is niet waar!   Persoonlijk lijkt het mij dat de kwaliteit van een […]

Onze nieuwe verpakkingsstraat

Onze nieuwe verpakkingsstraat

Onze nieuwe verpakkingsstraat. DrankDozijn.nl maakt efficiëntie slag met nieuwe volautomatische verpakkingsmachine. Met de ingebruikname van de eerste voor flessen geschikte Bestpack volautomatische verpakkingsmachine gaat men bij DrankDozijn.nl een nieuwe fase in wat betreft efficiëntie en innovatie bij het verzenden van kwetsbare flessen drank. De door een samenwerking van SIAT Benelux en ESAP Systems geleverde 16 meter lange ‘straat’ van modules met o.a. transportbanden, een dozen vouwmachine, hotmelt verlijming, HD camera’s, PostNL adressering en zelfs gewichtscontrole op flesniveau is uniek voor het dranksegment en DrankDozijn.nl is de eerste online slijterij die zo’n volledig automatische verpakkingsmachine toepast bij het verzendklaar maken van flessen wijn, bier, whisky en andere dranken. Constant investeren in gecontroleerd, snel en veilig verzenden van flessen drank. De dubbele Bestpack verpakkingsmachine kan tijdens stationair draaien elke 5 seconden de bekende DrankDozijn.nl verzenddoos produceren. De verzenddoos is vanaf nu extra sterk uitgevoerd om breukvrij de flessen drank per post te versturen. De verpakkingsmachine is uitgevoerd met de meest toonaangevende hardware modules en is volledig op afstand te monitoren en te besturen. Speciaal voor de verpakkingsmachine werden er nieuwe glasvezel verbindingen aangelegd en werden de laatste innovaties ingebouwd. De algemene voordelen op een rijtje: Efficiëntie; 10 keer sneller inpakken dan met […]

Lagavulin: 200 jaar, hoera!

Lagavulin: 200 jaar, hoera!

200 jaar Lagavulin, hoera! Lagavulin viert zijn 200ste jubileum wat reden is voor een feestje. Zeg nu zelf; bij een feestje hoort toch een cadeau? De Lagavulin 8 years is uitgebracht ter ere van de verjaardag van de distilleerderij. De 8 jaar oude whisky heeft gerijpt op re-fill Amerikaans eiken vaten. Waarom is deze whisky nu gebotteld op achtjarige leeftijd? Ongeveer 200 jaar geleden, ten tijde van het begin van Lagavulin, streek een bekende schrijver neer op het Schotse eiland Islay. Hij dronk een 8 jaar oude botteling die hij bestempelde als ‘uitzonderlijk goed’. Dit verhaal diende als inspiratie voor deze nieuwe 8 jaar oude variant. “De Lagavulin 8 staat bekend als een whisky die, ondanks zijn jonge leeftijd, over de nodige power beschikt. Op dit gebied toont deze jongeling gelijkenissen met zijn oudere broers.” Verwacht een aroma dat wordt vormgegeven door turf, leer, tabak, chocolade en spek. Op de achtergrond zweven frisse tonen, die doen denke naan citrus. De smaak is vrij gezouten aan het begin. Langzaamaan maakt dit plaats voor drop, turf, rook, chocolade, munt en fruit. De afdronk is middellang en licht gekruid en wat pittig. Verder wat geturfd met zoete invloeden. De smaken zijn bijzonder goed in balans […]

Alles over Glenlivet, met de nadruk op Nadurra

Alles over Glenlivet, met de nadruk op Nadurra

Alles over Glenlivet, met de nadruk op Nadurra. The Glenlivet komt van een relatief grote distilleerderij, prachtig gelegen in het graafschap Banffshire, verstopt tussen Tomintoul en Dufftown. Een bezoek aan The Glenlivet is zeker de moeite waard; de omgeving is werkelijk prachtig en rondom de distilleerderij zijn er nog genoeg leuke bezienswaardigheden. Wat te denken van een sprookjesachtig, nog volledig in takt zijnde, kasteel uit 1546? De naam Glenlivet komt uit de oude Gallische taal, het betekent ‘Vallei van de Livet’. De distilleerderij was de eerste officiële en legale stokerij in het Schotse Speyside welke met een vergunning werd gerund door Sir George Smith.  Sindsdien is de distilleerderij altijd actief geweest.  Enkel tijdens de Tweede Wereld Oorlog werd de productie noodgedwongen gestaakt. Dit is niet heel gek aangezien vrijwel alle distilleerderijen herhaaldelijk hun deuren sloten, de productie staakte, failliet gingen of nóg erger; zijn afgebrand. Met Nadurra heeft Glenlivet een goede troef in handen, in deze range experimenteert de distilleerderij met niet alledaagse vatfinishes. Past het niet in het standaard gamma van Glenlivet en is het te spannend voor de trouwe drinker, dan is het perfect voor de Nadurra serie. Wat hebben we zoal voorbij zien komen in de afgelopen […]

Brown-Forman koopt distilleerderijen

Brown-Forman koopt distilleerderijen

Het Amerikaanse drankenbedrijf Brown-Forman, bekend van onder andere Jack Daniel’s en Woodford,  heeft officieel de groep BenRiach Distillery Co. overgenomen, naar verluidt voor een bedrag van 285 miljoen Britse ponden. Brown-Forman verwerft zo in één transactie drie single malt distilleerderijen: GlenDronach, BenRiach en Glenglassaugh. Plus het Schotse BenRiach hoofdkantoor te Edinburgh. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door drie ondernemers die eerst de BenRiach distilleerderij nieuw leven in bliezen en daarna GlenDronach (2008) en Glenglassaugh (2013) overnamen. Nu doen zij alle bezittingen over aan Brown-Forman, een van Amerika’s grootste wijn- en sterke dranken producenten. Sinds vorig jaar begeeft Brown-Forman zich ook op de markt van de Ierse whiskey’s en nu hebben de Amerikanen hun vertrouwen dus uitgesproken in de Schotse single malt. Overal ter wereld stijgt de populariteit van deze drank en deze merken hebben een goede naam bij liefhebbers. De voorraden welke nog in de pakhuizen liggen schijnen van uitzonderlijk goede kwaliteit te zijn. Dat het, ondanks de populariteit van whisky, niet iedereen voor de wind gaat wisten we al. Het sluiten van Bladnoch enkele maanden geleden gaf dat luid en duidelijk weer. Blijkbaar is de distilleerderij in Wigtown niet de enige die helaas moet afhaken door verlies. Recentelijk […]

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Interview door DS Smith met Kees Kraakman in verband met de ontwikkeling van een nieuwe verzenddoos. Online slijterij geeft breukbestendige verpakking een tweede leven. DrankDozijn.nl is een digitale slijterij voor de ware liefhebber van gedistilleerd. E-Commerce specialist Kees Kraakman van DrankDozijn.nl legt uit: “Hier vind je een uitgebreid assortiment van speciale whisky’s, wijn, gin en rum. Tegen een zo laag mogelijke prijs en met de beste service”. Verzenden van drank lijkt me een kwetsbare aangelegenheid? “Een groot deel van ons assortiment is inderdaad zeer breekbaar en we versturen de flessen altijd per post. Dat is best een uitdaging. Wij hebben lang gezocht naar een goede en betaalbare verzenddoos die ons in staat stelde om snel en breukvrij te verpakken en te versturen. Uiteindelijk heeft een vliegtuigbouwkundig ingenieur samen met de verpakkingsspecialisten van DS Smith een concept ontwikkeld dat uniek is in de webwinkelwereld.”   Wat is er zo bijzonder aan jullie verpakkingsoplossing? “De verzenddoos van DrankDozijn.nl is ten eerste zeer stevig en daardoor breukbestendig. Door de gratis verzending bij 12 flessen is de verpakking bovendien een goede trigger voor up-selling. Maar wat onze doos écht uniek maakt is dat ‘ie is uitgegroeid tot een cult verpakking. Onze doos is duidelijk […]

DrankDozijn Accijnsverschillen

  Uitleg accijnsverschil tussen Nederland en België. Sinds eind 2015 gelden er nieuwe accijnstarieven in België. Hierdoor zijn er prijsverschillen ontstaan voor een deel van de producten van DrankDozijn aan de hand van het land waar de bestelling geleverd wordt. Vooral op flessen drank met een hoog alcoholpercentage en grotere inhoudsmaat kan het accijnsverschil aardig oplopen. Doordat er nogal wat onduidelijkheid heerst over de berekening van de accijns is heeft DrankDozijn een rekenvoorbeeld opgesteld. Danny van DrankDozijnSinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één. Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost! drankdozijn.nl