Van een Ketel 1 borrel genieten kan op verschillende manieren, waardoor je we je graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van deze jenever. Deze authentiek Nederlandse drank ontdekken, maar dan met een moderne twist? Lees dan verder.
In het kort meer over Ketel 1
Op gebied van oer-Hollandse merken zijn er weinig zo bekend als Ketel 1 jenever. De jonge jenever van dit merk kennen we als een drank die vol historie, traditie en toekomst zit. Authentiek van karakter, maar tegelijkertijd ook ontzettend modern. Leuk om weten is dat het merk Ketel 1 vernoemd is naar ‘distilleerketel 1’; de oudste distilleerketel van Schiedam die nog steeds in gebruik is. Dit is het absolute pronkstuk van de distilleerderij.
Ketel 1 distilleert men uit granen en gerijpte graan-eau-de-vie. Daarnaast gebruikt men kruiden om de drank verder op smaak te brengen, maar de exacte kruidensamenstelling van deze jeneversoort is een goed bewaard geheim. Er zijn echter wel bepaalde geuren en smaken te onderscheiden die enigszins wat verklappen, zoals tonen van jeneverbessen en peperachtige invloeden, waardoor het aannemelijk is dat dit tot de lijst met ingrediënten behoort.
Ketel 1 borrel: drink ‘m in de mix
Jeneverliefhebbers zijn vast en zeker bekend met het puur drinken van hun drankje; de oude, vertrouwde manier. Maar wist je dat jenever in het verleden de meest gebruikte basis voor mixen en cocktails was? Ketel 1 mixen is een ontdekking waard en door de soepele smaken hiervan kun je hier alle kanten mee op. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere Ketel 1 borrel? We helpen je graag op weg.
- Ketel & Ginger
- Mix 50 ml Ketel 1 jenever met 15 ml vers limoensap in een met ijs gevuld glas.
- Vul de rest van je glas aan met ginger ale, roer dit kort door elkaar en garneer met een schijfje limoen en gember.
- Negroni
- Vul je glas met lekker veel ijsklontjes en voeg dan 25 ml jenever, 25 ml Campari en 25 ml rode vermout toe.
- Roer dit 20 seconden door elkaar, knijp een stukje sinaasappelzeste uit boven je glas en garneer tot slot met een schijfje verse sinaasappel.
- Ketel & Cassis
- Mix 30 ml jenever met 90 ml cassis in een met ijs gevuld glas.
- Roer dit kort door elkaar en garneer met enkele besjes.
Uiteraard zijn dit slechts enkele opties en kun je veel meer mixdranken met jenever maken. Wat is jouw ultieme Ketel 1 borrel?
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!