Maak zelf glühwein met dit recept.
Doordat feestelijk genieten dit jaar ongetwijfeld anders zal gebeuren dan normaal het geval is, geven we je graag wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan met een glühwein recept. Zelf glühwein maken is hartstikke eenvoudig en zo weet je zeker dat jij er straks lekker warm bij zit tijdens de meest koude dagen van het jaar.
Glühwein is een bekende verschijning tijdens het feestseizoen en gek is dit niet, de drank is immers eenvoudig te maken en vooral erg lekker! Van oudsher serveert men dit al in Duitsland en Oostenrijk op kerstmarkten en met het glühwein recept dat je verder naar onder vindt, haal je een deel van die feestelijke sferen gewoon in huis. Leuk om in klein gezelschap te serveren of om zelf van te genieten.
Het zelf maken van glühwein lijkt wellicht wat lastig, maar maar onze tips komt dit helemaal goed. De basis van glühwein is rode wijn, waarbij je zelf kunt kiezen wat voor soort wijn je gebruikt. Misschien heb je nog iets lekkers in huis staan of iets wat maar niet op komt, omdat je de wijn toch niet zo lekker vindt; het is allemaal een prima basis gezien we de wijn verder op smaak gaan brengen met kruiden en fruit. Onderstaand vind je de ingrediënten van ons glühwein recept om dit zelf te bereiden voor 4 personen.
De ingrediënten om zelf glühwein te maken
- 750 ml rode wijn
- 1 sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 6 kruidnagels
- Ongeveer 2 eetlepels suiker
- Optioneel: 1 citroen
Volg het stappenplan om zelf glühwein te maken
- Vul een pan met de wijn en verwarm dit op een laag vuurtje. Let erop dat de wijn zachtjes opwarmt en niet gaat koken. Het koken van de wijn zorgt er namelijk voor dat de alcohol verdampt en dat is zonde.
- Wanneer de wijn langzaamaan opwarmt, vul je dit aan met de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs.
- De volgende stap is het toevoegen van sinaasappelpartjes en eventueel partjes van een citroen, wat afhangt van je smaakvoorkeur. Door sinaasappel te gebruiken geef je zoete smaken mee terwijl de citroen friszure smaken toevoegt.
- Voeg 1-2 eetlepels suiker toe aan de wijn. Indien je de wijn later toch nog niet zoet genoeg vindt, dan kun je altijd nog wat extra suiker toevoegen.
- Zet een deksel op de pan en laat de glühwein in z’n totaliteit ongeveer 15-20 minuten opwarmen.
- Pak grote glazen erbij, een opscheplepel en vul je glazen royaal met je zelf gemaakte glühwein, proost!
Tip: lees meer over verschillende wijnsoorten.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!