Logo laden
Tiramisu recept met een twist

Tiramisu recept met een twist

Tiramisu recept met een twist. Er zijn maar weinig toetjes zo bemind, begeerlijk, beroemd én wellicht berucht als een échte Tiramisu! Een echt origineel Tiramisu recept gaat over van mama op mama. Dit zijn de best bewaarde keuken geheimen. Maar het is eigenlijk niet moeilijk, want dé perfecte Tiramisu bestaat niet. Gewoon proberen en wellicht overtref je de stoutste verwachtingen met dit recept! Wist je dat tiramisu vrij vertaald ‘trek mij omhoog’ betekent, waarmee men eigenlijk wil zeggen; ‘fleur mij op’ of ‘maak mij blij’. Tiramisu is zoveel meer dan een dessert; het is een tover-toetje, het maakt je super blij, het is een humeur medicijn, dé passionele zoete liefdesverleidring op een bord. KLASSIEKE ITALIAANSE TIRAMISU MET AMARETTO DISARONNO Ingrediënten 2 eetlepels Amaretto Disaronno 1 kop sterke espresso of sterke koffie 250 gram mascarpone 30 gram suiker 3 hele eieren 1 pak lange vingers En wat cacaopoeder Mijn bereidingswijze, succes verzekerd: Splits de eitjes en klop het eiwit goed stijf, want voor dit Tiramisu recept is het erg belangrijk dat het eiwit niet te slap blijft. Meng nu het eigeel met al het suiker tot je een schuimig geheel krijgt. Voeg nadien de mascarpone al roerend aan het geheel toe. Doe de […]

Orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten…

Orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten…

Drankdozijn orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten. Zij zijn sneller dan het licht, stressbesteding en zo lenig als een aap; de orderpickers van Drankdozijn. Zij zien het verzamelen van uw bestelling als een olympische topsport. Het tempo ligt hoog, maar zij houden het hoofd altijd koel. Hier op Facebook vindt u een video van onze (h)orderpicker Wesley 🙂 Benieuwd hoe de “slijterij van de toekomst” precies werkt? Dagelijks verstuurt Drankdozijn.nl vele pakketten met een diversiteit aan lekkere dranken; van bekende merken tot en met de meest exclusieve single malt whisky’s. Uw order wordt direct digitaal verwerkt, waardoor er géén pen en papier meer aan te pas komt. De orders worden verdeeld onder de orderpickers die werken met een geavanceerd voice-pick systeem. Dit is te vergelijken met een navigatiesysteem, waar vele auto’s mee zijn uitgerust. Dit systeem navigeert de orderpickers door de straten van ons magazijn. Ons slimme systeem plant speciaal voor uw bestelling de meest efficiënte route door ons drankendoolhof; ons state-of-the-art magazijn van ruim 10.000 m2. Terwijl u thuis lekker op de bank of achter de computer zit gaan wij uw order verzamelen.  De inhoud wordt anti-breuk verpakt, het pakket wordt gewogen en de inhoud wordt gefotografeerd. Dit alles […]

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Interview door DS Smith met Kees Kraakman in verband met de ontwikkeling van een nieuwe verzenddoos. Online slijterij geeft breukbestendige verpakking een tweede leven. DrankDozijn.nl is een digitale slijterij voor de ware liefhebber van gedistilleerd. E-Commerce specialist Kees Kraakman van DrankDozijn.nl legt uit: “Hier vind je een uitgebreid assortiment van speciale whisky’s, wijn, gin en rum. Tegen een zo laag mogelijke prijs en met de beste service”. Verzenden van drank lijkt me een kwetsbare aangelegenheid? “Een groot deel van ons assortiment is inderdaad zeer breekbaar en we versturen de flessen altijd per post. Dat is best een uitdaging. Wij hebben lang gezocht naar een goede en betaalbare verzenddoos die ons in staat stelde om snel en breukvrij te verpakken en te versturen. Uiteindelijk heeft een vliegtuigbouwkundig ingenieur samen met de verpakkingsspecialisten van DS Smith een concept ontwikkeld dat uniek is in de webwinkelwereld.”   Wat is er zo bijzonder aan jullie verpakkingsoplossing? “De verzenddoos van DrankDozijn.nl is ten eerste zeer stevig en daardoor breukbestendig. Door de gratis verzending bij 12 flessen is de verpakking bovendien een goede trigger voor up-selling. Maar wat onze doos écht uniek maakt is dat ‘ie is uitgegroeid tot een cult verpakking. Onze doos is duidelijk […]

Breek-de-Week, want scherven brengen geluk.

Breek-de-Week, want scherven brengen geluk.

Waar (hard) gewerkt wordt vallen spaanders, of flessen. Daarom verkopen wij elke woensdag op social media / hetwhiskyforum.nl een set met een aantal flessen die kleine beschadigingen vertonen of waarvan helaas de kartonnen cadeauverpakking ontbreekt. Soms is het etiket gescheurd of is de fles vochtig geweest. Bij een Breek-de-Week se controleren wij of het de flessen nog verkoopbaar zijn, waarna wij een set samenstellen op basis van het segment, het smaakprofiel, het budget en de merknaam. Vind je het niet altijd erg als flessen een mankement vertonen, het gaat immers om de inhoud, toch?! Wellicht is een dan interessant het whiskyforum in de gaten te houden; mooie flessen voor een zachte prijs. Een Breek-de-Week set bestellen werkt bijna hetzelfde als het bestellen van een standaard nieuw product, wij van de klantenservice vertellen je graag meer. Ook hier geldt: vandaag vóór 17.00 uur besteld en betaald = morgen in huis. Natuurlijk verzenden we `m gratis. Neem contact op met ons als je nog vragen hebt en houdt elke woensdagochtend hetwhiskyforum.nl in de gaten. Dan kan jouw week niet meer stuk.        

Single malt vs blended – de verschillen

Single malt vs blended – de verschillen

Single malt vs blended, wat zijn de verschillen? De bekendste whiskysoorten worden vaak met elkaar vergeleken, single malt vs blended. Het verschil tussen beide soorten is niet altijd even duidelijk, waardoor wij hier graag dieper op in gaan. In het kort; een single malt whisky is slechts afkomstig van één distilleerderij. Een blended whisky is een mix van twee of meerdere whisky’s, die samenkomen in één eindproduct. Benieuwd naar de rest van het stuk? Lees dan ons blog.

Whisky on the rocks

Whisky on the rocks

Het ijs is gebroken, whisky on the rocks; Whisky on the rocks. Wat wordt er mee bedoeld, is het aan te raden en wat we er zelf van? vinden Aan het eind van dit blog ben jij weer helemaal bij over dit onderwerp. De term an sich is bekend, maar de oorsprong hiervan niet altijd. Het ontstaan van whisky on the rocks Whisky on the rocks roept bij vele een beeld op van whisky in een glas waar het vergezeld wordt met een/meerdere ijsblok(ken), maar klopt dit eigenlijk wel? Om deze vraag te beantwoorden dienen wij een terug in de tijd te gaan. De term ‘whisky on the rocks’ is afkomstig uit Schotland. In een ver verleden werden stenen uit de rivier gebruikt om de whisky te koelen. Dit was dus letterlijk whisky on the rocks drinken, door het toevoegen van stenen. Het verkoelende effect dat de stenen hadden zorgden ervoor dat de whisky toegankelijker was en gemakkelijker gedronken kon worden. Tegenwoordig is het toevoegen van een ijsblokje een stuk bekender. Er zijn voor- en tegenstanders, zoals dat met meerdere dingen het geval is. Een nadeel hiervan is echter het smelten van het ijs in het glas wat lijdt tot […]

Whisky flavour map

Whisky flavour map

Over smaak valt te twisten; daarom de whisky flavour map. Waarom een flavour map? Vrijwel alle smaak van whisky is afkomstig van het contact met eikenhouten vaten. De beleving is persoonlijk en over smaak valt niet te twisten. De ontdekkingsreis door het land der whisky kent meer verrassingen dan teleurstellingen, geloof me. In het algemeen kunnen we stellen; Hoe jonger de whisky, hoe meer we het karakter van de distilleerderij proeven. Hoe ouder de whisky, hoe meer we de invloed van het eiken vat kunnen herkennen. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Dankzij Diageo kunnen wij nu via hun flavour map de whisky rangschikken in 4 hoofdgroepen. LICHT & BLOEMIG: De whisky in deze groep bevat geen rook, denk eerder aan knisperend fris, groen, gras. Lekker bloemig in de mond, ideaal voor een zwoele zomer avond. Je proeft nog wel altijd delicaat wat rijp fruit. Mijn favoriet is de Knockando 12 yrs. FRUITIG & KRUIDIG: De fruitigheid is zacht met een scherp stevig randje van citrus; citroenschil. Wellicht wat bosbessen, jam van roodfruit, vaak ook honing. Er is iets meer rijke kruidigheid aanwezig, ik proef vaak wat kaneel en heel zacht een pepertje. Deze groep is iets complexer, de […]

Peated whisky: Waar rook is, is vuur

Peated whisky: Waar rook is, is vuur

Peated whisky. Iedereen heeft de term vast wel eens voorbij zien komen, maar weet jij ook wat het inhoudt als een whisky ‘peated’ is? Peated betekent ‘geturfd’ en turf is overal in Schotland te vinden. Het eiland met wellicht het meeste turf van heel Schotland is Islay. Het is dan ook niet heel gek dat distilleerderijen die (zwaar) geturfde Single Malt whisky produceren hun roots juist hier hebben liggen. Goede voorbeelden hiervan zijn Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig, Caol Ila of Bruichladdich met hun Octomore range. Hoe komt een whisky nu aan die turfsmaak? Tijdens het productieproces van whisky wordt gerst gedroogd, nadat het eerst weekt in water. Als er gedroogd wordt op een met turf gestookt vuur dan krijgt de gerst deze turfgeur. De duur van het drogen heeft invloed op het uiteindelijke turfgehalte. De rokerige smaak die de whisky uiteindelijk heeft wordt uitgedrukt in het fenolgehalte. De hoeveelheid fenol in de whisky zit wordt weergeven met ‘Parts Per Million (PPM). Wanneer een whisky een PPM van 15 heeft dan geeft dit de whisky een rokerige/geturfde smaak die al redelijk goed op te merken is. Een PPM van 10+ kenmerkt men als licht en is het PPM 30+ dan kenmerkt men […]