Logo laden
Japan, ’t land van de rijzende zon..

Japan, ’t land van de rijzende zon..

Japan, ’t land van de rijzende zon.. prijzen! Enige tijd geleden was Japan geen land wat onder menig whiskyliefhebber bekend was, vandaag de dag is dit wel anders. Op het gebied van whisky zijn in Japan enorme stappen gemaakt. Grote merken als Yamazki, Nikka en Hibiki zijn nu alom bekend en geroemd.  Het aantal distilleerderijen is slechts een fractie in vergelijking met dat van Schotland. Japanse whisky is in het begin van de 20e eeuw begonnen door toedoen van twee mannen, waarvan er één op reis ging naar Schotland om zich in whisky te verdiepen. Na een terugkeer in Japan is hier uiteindelijk de Yamazaki distilleerderij uit voortgevloeid, een nu wel bekende naam in de whiskywereld. De stijlen whisky die geproduceerd worden in Japan zijn verrassend, complex en heel divers.  Op het gebied van productietechnieken zijn er overeenkomsten met Schotland en ook op het gebied van het klimaat zijn er overeenkomsten. Toch heeft iedere distilleerderij haar eigen huisstijl en eigen methode van werken. Japanse whisky is uniek en het proberen waard.  Een nadeel van het relatief lage aantal actieve distilleerderijen is dat de vraag naar kwalitatief goede whisky vele malen groter is dan het aanbod. Dit geldt zonder meer voor de whisky met een […]

Whisky: NAS of NASTY?

Whisky: NAS of NASTY?

Whisky – NAS of NASTY? Het is een hot-topic in de wereld van whisky en houdt de gemoederen nu nog steeds bezig; NAS whisky, ofwel whisky zonder expliciete leeftijdsaanduiding. Uiteraard is deze whisky wel altijd ouder dan drie jaar plus één dag, daar het distillaat anders geen whisky genoemd mag worden. Distilleerderijen kampen met voorraadtekorten door de alsmaar toenemende vraag naar de godendrank. Relatief oude whisky wordt steeds schaarser en duurder, waardoor distilleerderijen de stap hebben gemaakt om NAS whisky te introduceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sneller whisky op de markt gebracht kan worden, doordat de distilleerderij de whisky minder lang laat rijpen. Op deze manier kan sneller aan de alsmaar toenemende vraag worden voldaan. Whisky wordt immers sneller verkocht dan het wordt geproduceerd. Het is gemakkelijker om een distillaat korter te laten rijpen en dan te verkopen. Dit zorgt ervoor dat er sneller omzet wordt binnengehaald. Iets wat de gemoederen ook erg bezig houdt is de kwaliteit van deze NAS whisky. De gedachte bestaat soms nog dat oudere whisky gelijk staat aan betere whisky, waardoor NAS whisky dus per definitie minder goed zou zijn. Dit is niet waar!   Persoonlijk lijkt het mij dat de kwaliteit van een […]

Tiramisu recept met een twist

Tiramisu recept met een twist

Tiramisu recept met een twist. Er zijn maar weinig toetjes zo bemind, begeerlijk, beroemd én wellicht berucht als een échte Tiramisu! Een echt origineel Tiramisu recept gaat over van mama op mama. Dit zijn de best bewaarde keuken geheimen. Maar het is eigenlijk niet moeilijk, want dé perfecte Tiramisu bestaat niet. Gewoon proberen en wellicht overtref je de stoutste verwachtingen met dit recept! Wist je dat tiramisu vrij vertaald ‘trek mij omhoog’ betekent, waarmee men eigenlijk wil zeggen; ‘fleur mij op’ of ‘maak mij blij’. Tiramisu is zoveel meer dan een dessert; het is een tover-toetje, het maakt je super blij, het is een humeur medicijn, dé passionele zoete liefdesverleidring op een bord. KLASSIEKE ITALIAANSE TIRAMISU MET AMARETTO DISARONNO Ingrediënten 2 eetlepels Amaretto Disaronno 1 kop sterke espresso of sterke koffie 250 gram mascarpone 30 gram suiker 3 hele eieren 1 pak lange vingers En wat cacaopoeder Mijn bereidingswijze, succes verzekerd: Splits de eitjes en klop het eiwit goed stijf, want voor dit Tiramisu recept is het erg belangrijk dat het eiwit niet te slap blijft. Meng nu het eigeel met al het suiker tot je een schuimig geheel krijgt. Voeg nadien de mascarpone al roerend aan het geheel toe. Doe de […]

Orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten…

Orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten…

Drankdozijn orderpickers: van 0 tot 12 in 3 minuten. Zij zijn sneller dan het licht, stressbesteding en zo lenig als een aap; de orderpickers van Drankdozijn. Zij zien het verzamelen van uw bestelling als een olympische topsport. Het tempo ligt hoog, maar zij houden het hoofd altijd koel. Hier op Facebook vindt u een video van onze (h)orderpicker Wesley 🙂 Benieuwd hoe de “slijterij van de toekomst” precies werkt? Dagelijks verstuurt Drankdozijn.nl vele pakketten met een diversiteit aan lekkere dranken; van bekende merken tot en met de meest exclusieve single malt whisky’s. Uw order wordt direct digitaal verwerkt, waardoor er géén pen en papier meer aan te pas komt. De orders worden verdeeld onder de orderpickers die werken met een geavanceerd voice-pick systeem. Dit is te vergelijken met een navigatiesysteem, waar vele auto’s mee zijn uitgerust. Dit systeem navigeert de orderpickers door de straten van ons magazijn. Ons slimme systeem plant speciaal voor uw bestelling de meest efficiënte route door ons drankendoolhof; ons state-of-the-art magazijn van ruim 10.000 m2. Terwijl u thuis lekker op de bank of achter de computer zit gaan wij uw order verzamelen.  De inhoud wordt anti-breuk verpakt, het pakket wordt gewogen en de inhoud wordt gefotografeerd. Dit alles […]

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Geen 13 in een dozijn, de nieuwe verzenddoos

Interview door DS Smith met Kees Kraakman in verband met de ontwikkeling van een nieuwe verzenddoos. Online slijterij geeft breukbestendige verpakking een tweede leven. DrankDozijn.nl is een digitale slijterij voor de ware liefhebber van gedistilleerd. E-Commerce specialist Kees Kraakman van DrankDozijn.nl legt uit: “Hier vind je een uitgebreid assortiment van speciale whisky’s, wijn, gin en rum. Tegen een zo laag mogelijke prijs en met de beste service”. Verzenden van drank lijkt me een kwetsbare aangelegenheid? “Een groot deel van ons assortiment is inderdaad zeer breekbaar en we versturen de flessen altijd per post. Dat is best een uitdaging. Wij hebben lang gezocht naar een goede en betaalbare verzenddoos die ons in staat stelde om snel en breukvrij te verpakken en te versturen. Uiteindelijk heeft een vliegtuigbouwkundig ingenieur samen met de verpakkingsspecialisten van DS Smith een concept ontwikkeld dat uniek is in de webwinkelwereld.”   Wat is er zo bijzonder aan jullie verpakkingsoplossing? “De verzenddoos van DrankDozijn.nl is ten eerste zeer stevig en daardoor breukbestendig. Door de gratis verzending bij 12 flessen is de verpakking bovendien een goede trigger voor up-selling. Maar wat onze doos écht uniek maakt is dat ‘ie is uitgegroeid tot een cult verpakking. Onze doos is duidelijk […]