Licor 43 recept, dat wordt smullen!
Op zoek naar een lekker Licor 43 recept? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze Spaanse likeur is een uitstekende begeleider van diverse vreugdevolle momenten en kenmerkt zich door een veelzijdig karakter. Wanneer je hart sneller gaat kloppen van zoetigheden lees dan vooral verder.
Fan van dit merk? Wij hebben eerder geblogd over een lekkere Licor 43 mix.
Licor 43 wordt vanaf komende zondag (06-05-2018) een week in het zonnetje gezet op DrankDozijn, waardoor wij jullie graag op nieuwe ideeën brengen om heerlijk van dit drankje te genieten. Wie houdt er van brownies? Wij zeker! In dit stappenplan vind je een eenvoudige uitleg voor een heerlijke snack, lekker voor bij de (Spaanse) koffie of zomaar als tussendoortje. Mocht je trouwens meer willen lezen over Spaanse koffie, lees dan ons vorige Licor 43 blog. Bij het volgen van de onderstaande stappen is succes verzekerd, ga aan de slag met dit Licor 43 recept.
Laten we beginnen bij het begin; de benodigdheden.
- Likeur 43 (100 ml)
- Chocolade (650 gram), je kan hier kiezen uit puur, melk of wit.
- Boter (250 gram)
- Suiker (450 gram)
- Vers fruit, zoals aardbeien, frambozen of bessen (150-250 gram)
- Speltmeel (200 gram)
- 6 grote eieren
- Ovenschaal
- Optioneel: kokos- of chocoladevlokken (als garnering)
Aan de slag met Licor Cuarenta Y Tres
Licor Cuarenta Y Tres speelt een belangrijke rol in dit geheel, maar zoals je ziet zijn er meerdere ingrediënten nodig. Zodra je de benodigde ingrediënten hebt verzameld kan je alvast de oven voorverwarmen tot 180°C. Pak een ovenschaal en leg hier bakpapier op, daarna gaan we aan de slag met het smelten van de boter en chocolade. Dit kan au bain-marie, in een kom boven een grote kookpan met een vuurtje.
De meest veilige manier is wanneer de kom het kokende water niet aanraakt, maar hier nét boven hangt. Je zou ook kunnen kiezen voor het gebruik van een koekenpan. Voeg dan wat water toe aan de pan en zet hier een hitte bestendige kom in. Vervolgens wacht je tot het water zacht begint te koken, zet dan het vuur uit en blijf roeren tot alles goed gesmolten is.
Nadat de boter en chocolade zijn gesmolten is het tijd om de suiker aan het geheel toe te voegen. Daarna kunnen de eieren één voor één worden toegevoegd. In de volgende stap komt de Licor 43 aan bod, voeg de 100 ml toe en roer dit goed door elkaar. Ga dan verder met het toevoegen van het meel en fruit. Roer dit vervolgens nogmaals goed, zodat een gladde textuur ontstaat.
Nu is het zaak de ovenschaal te vullen met het beslag waarna dit in de oven mag. Laat dit vervolgens 20 tot 30 minuten bakken en houd het baksel af en toe even in de gaten ter controle. Wanneer de brownies uit de oven komen zou je hier bijvoorbeeld kokos- of chocoladevlokken overheen kunnen strooien als finishing touch, het is maar net wat je lekker vindt. Ga jij vol overgave aan de slag met dit stappenplan? Laat ons dan vooral weten of jouw creatie in de smaak is gevallen.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!