Op zoek naar een Jägertee recept?
Liefhebber van échte winterdrankjes? Dan is dit Jägertee recept iets om te proberen. Haal de warmte in huis tijdens de winter en geniet van deze Oostenrijkse traditie. In dit blog lees je meer over de achtergrond van het drankje en hoe je dit eenvoudig zelf kunt maken. Proost alvast!
In de wintertijd is het extra lekker om te genieten van drankjes die je heerlijk warm houden. Mocht je nog op wintersport gaan dan zal je dit drankje zeker tegenkomen in de buurt van de piste, maar wist je dat je dit ook eenvoudig zelf kunt maken? Dus ongeacht of je wel of niet de sneeuw op gaat zoeken, ons Jägertee recept kun je altijd gebruiken. Onderstaand lees je meer over de achtergrond van het drankje. Wil je liever direct aan de slag gaan met het stappenplan? Scroll dan verder naar onder.
Jägertee: lees meer over het drankje
Van origine komt het drankje uit Oostenrijk, waarbij de samenstelling uit zwarte thee, schnaps (en soms rum) bestaat. Hedendaags zijn er meerdere receptvariaties waardoor je eenvoudig ingrediënten kunt toevoegen of vervangen. De drank wordt verwarmd geserveerd, waardoor hét ideale winterdrankje is. De productie hiervan is al ontzettend oud, maar desondanks is de drank nog steeds ontzettend populair. Niets is toch beter dan zo’n heerlijk warme traktatie na een koude dag (op de piste)?
De drank wordt met name in de winter gedronken, veelal in verschillende delen van Europa. Vaak gebeurt dit op toeristische skiplekken, maar gelukkig kun je dit ook gewoon lekker thuis maken. Leuk om te weten is dat de Jägertee een beschermende oorsprongsbenaming heeft, wat betekent dat enkel de drank die in Oostenrijk gemaakt wordt deze naam mag dragen.
Zo maak je Jägertee eenvoudig zelf:
We geven je graag inspiratie om zelf eenvoudig heerlijk Jägertee te maken. Ook ons recept betreft een variatie, waardoor je vrij bent om dingen hier aan aan te passen. Indien je bepaalde ingrediënten liever niet gebruikt, vervang deze dan zeker. Wat heb je nodig?
- Twee zakjes zwarte thee (ceylon);
- 160 ml water;
- Twee kaneelstokjes en twee kruidnagels;
- 15 ml bruine rum
- 20 ml Jägermeister
- Optioneel: een stukje sinaasappelschil en/of bruine kandijsuiker
Nu we weten welke ingrediënten nodig zijn, gaan we naar de bereiding. Vul een theepot of pan met de zwart thee, rum, kaneel en kruidnagel. Breng water aan de kook en voeg dit daarna toe aan de theepot/pan. Laat het mengsel circa 6-10 minuten staan en schenk dit inhoud vervolgens door een zeefje in je mok of glas. Maak je Jägertee eenvoudig wat zoeter door hier bruine kandijsuiker aan toe te voegen. Zodra alles in je glas zit, voeg je hier de Jägermeister aan toe en je bent klaar om te genieten.
Lees je graag over andere dranken? Bekijk ons Belvedere wodka blog.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!