Lammetjes en zo, tijd voor Texels.
Kun je de voorjaarswind proeven in een glas bier? De steeds hoger klimmende zon boven de duinen? Bij Texels vinden ze van wel, de bovengistende speciaal bieren van Texels ruiken en smaken naar ’t eiland, maar hoe dan? Nou met louter mout van granen van ’t eiland en zuiver water uit de duinen. Doe daar een vleugje vakmanschap bij en voila; een bijzonder biertje spoelt aan.
Wanneer de dagen weer langer worden en de natuur op het eiland groen begint te kleuren, als de kieviet, grutto en scholekster terug over het eiland scheren en je de eerste lammetjes ziet, dan is het tijd voor Skuumkoppe, by far het populairste bier van ’t eiland. Het dankt zijn naam aan hoe de strandjutters de koppen noemen op de golven van de ruwe zee. Die naam is treffend, het is een gul schuimend, donker blond tarwebier. Onze oosterburen zouden het DunkelWeizen noemen.
Texels Skuumkoppe combineert goed bij salades met gegrilde kip of vis. Of wat te denken van een scheut Skuumkoppe door het pannenkoekenbeslag (vervang de helft van de melk door het speciaalbier). Kinderen kunnen heerlijk mee-eten, de alcohol vervliegt tijdens het bakken.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!