Sloe gin, verrassend lekker.
Sloe gin staat bekend om diens rijke, verwarmende en fruitige smaken. Dit is een heerlijke drank om van te genieten tijdens de koudere periodes van het jaar, maar je kan er ook uitstekend mee mixen. Wil je meer lezen over deze drank en ben je benieuwd naar een sloe gin recept? Lees dan ons blog.
Heb jij de nieuwe Baileys Almande al gezien? Je leest er alles over in ons blog.
Sloe gin betreft een vruchtenlikeur welke vervaardigd wordt op basis van gin en sleedoornbessen. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het een gin is, valt deze drank onder de likeurencategorie. De bessen zijn wat zurig van smaak, maar lenen zich uitstekend om te verwerken in dranken of bijvoorbeeld een jam. Als je graag eens iets anders drinkt of je drankhorizon graag verbreed, duik hier dan zeker eens dieper op in. Voor de creatievelingen onder ons; onderaan in dit blog leggen wij uit hoe jij zelf sloe gin kan maken.
Deze drank bevindt zich soms nog wat op de achtergrond, waardoor wij sloe gin graag in de spotlight plaatsen. Kenmerkend is het veelzijdige karakter van deze likeur; het is een heerlijk drankje tijdens de koude dagen, maar kan ook eenvoudig in een mix of cocktail worden verwerkt. De drank is bijzonder divers, waardoor je hier alle kanten mee op kunt. Je kunt kiezen voor een eenvoudige mix met een van je favoriete tonics, maar je kan ook uiteenlopende cocktails van een verrassende twist voorzien. Houd je van mixen? Ga hier dan zeker eens mee aan de slag.
Sloe gin recept
Genoeg geschreven over deze drank in het algemeen, het is tijd voor een sloe gin recept! Let op; het duurt wel enige tijd alvorens de drank echt te drinken is. Jouw benodigdheden zijn; een fles lekkere gin, sleedoornbessen, suiker en een hoop geduld (:)). Plaats een flinke voorraad, genoeg om een halve gin fles te vullen, in de vriezer. Laat dit een nacht in de vriezer staan, waarna je dit er de volgende ochtend uithaalt. De koude temperatuur zal ervoor zorgen dat de huid van de bes open zal barsten, waardoor de smaken goed in de gin zullen trekken.
Giet vervolgens de fles gin leeg in een maatbeker, waarna je de gin fles tot de helft kan vullen met de bessen. Hierna vul je de fles weer met de gin totdat deze zo goed als vol zit. Schudt de inhoud goed door elkaar en dan is het tijd voor de moeilijkste stap; het wachten. Bewaar de fles op een donkere plek en schudt de inhoud een paar keer per week door elkaar.
Zijn wij de suiker vergeten? Nee, dat niet. Je kan er voor kiezen om suiker direct toe te voegen, maar wellicht is het verstandiger dit achteraf pas te doen. Het is op voorhand lastig in te schatten of je de drank niet direct té zoet maakt, door te veel suiker toe te voegen.
Het is aan te raden om de drank zeker enkele maanden, tot zelfs één jaar, te bewaren. Na een aantal maanden kun je uiteraard alvast proeven, zodat je kan beoordelen hoe de likeur zich ontwikkeld. Houd er enkel rekening mee dat het enige tijd kan duren voor jouw creatie goed op smaak is. Indien dit je leuk lijkt (en jij de ongeduldigste niet bent) ga hier dan zeker eens mee aan de slag.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!