Bubbels staan voor velen garant aan feestelijke gelegenheden en gek is dit zeker niet. Maar wist je dat je ook heerlijk kunt mixen hiermee om op een geheel nieuwe wijze kennis te maken met je favoriete mousserende wijn? Hier lees je meer over 3 sparkling cocktails die eenvoudig te maken zijn en heerlijk smaken!
Mousserende wijnen zijn een ideale aanvulling op ieder feestje, ook als het niet per se een chique evenement is. Voor wie iets anders wilt dan een ‘standaard’ glaasje bubbels, bieden we je hier graag inspiratie aan om creatief te mixen. Je vindt hier 3 recepten terug voor een cocktail met mousserende wijn, waardoor de kans groot is dat er ook voor jou iets tussen zit! Per cocktailvariant geven we aan wat voor soort bubbels je hiervoor nodig hebt.
We gaan sparkling cocktails maken!
Bellini
In de Bellini komt het beste samen van verleidelijke bubbels met dit van perzik en dit maakt deze cocktail een ware smaaksensatie. Onderstaand vind je het stappenplan terug zodat je direct kunt beginnen.
Het stappenplan:
- Pak je champagneglazen erbij vul twee derde van je glas met perziksap; dit dient als de basis van deze cocktail.
- Vul je glas daarna langzaamaan aan met je favoriete prosecco.
- Roer dit zachtjes door elkaar heen en garneer dit met een stukje verse perzik.
Mimosa
Net als bij de Belini zien we bij de Mimosa terug dat de combinatie van bubbels met fruit een uitstekende keuze is. Ook deze sparkling cocktail is het proberen waard, zeker als je gek bent op sinaasappelsap.
Het stappenplan
- Pak er 2 sinaasappels bij om deze te persen.
- Vul twee derde van je glas met het vers geperste sinaasappelsap.
- Top de rest van je glas af met je mousserende wijn naar keuze – idealiter champagne of prosecco – tot het glas royaal gevuld is.
- Garneer met een sinaasappelpartje op de rand en deze sparkling cocktail is een feit!
Kir Royal Sparkling cocktail
De Kir Royal is een mooie afsluiter van dit rijtje aan champagnecocktails. De meeste cocktailliefhebbers weten dat een klassieke Kir met witte wijn wordt gemaakt, maar voor de ‘Royal’ versie gebruiken we champagne om hier die lekkere bubbels aan toe te voegen.
Het stappenplan
- Vul een champagneglas met 20 ml crème de cassis.
- Top de rest van je glas af met bubbels naar keuze en roer dit zachtjes door elkaar.
- Garneer met je een lekker stukje fruit zoals wat frambozen, een partje aardbei of wat besjes.
Meer over cocktails? Mix met Licor 43 of kies voor whiskycocktails.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!