Hoewel men single malt whisky normaliter vaak puur of met ijs serveert, kun je hier ook uitstekend mee mixen. Hier lees je meer over cocktails met Ardbeg en Glenmorangie; twee single malt whiskymerken met allebei een unieke huisstijl. Waar Ardbeg krachtig, uitgesproken en rokerig is, is de whisky van Glenmorangie juist levendig, fruitig en toegankelijk. Kortom; interessant leesvoer voor iedereen die graag met whisky mixt.
Maak 2 cocktails met Ardbeg en Glenmorangie; welke kies jij?
We delen hier 2 cocktails met Ardbeg en Glenmorangie, waarbij we voor beide merken een instapper uit het assortiment gebruiken: de Ardbeg 10 years en de Glenmorangie 10 years. De cocktailrecepten tonen op sommige vlakken overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Hierdoor, evenals door de smaakverschillen tussen Ardbeg en Glenmorangie whisky, ga je eenvoudig na welke cocktailvariant het best aansluit op jouw smaakt.
- The Ardbeg Ginger: combineert het beste van rokerige smaken met het frisse van limoen en een kruidige kick van gemberbier. Vul een glas met 45ml Ardbeg 10 years, 15ml verse limoensap en top dit af met ginger beer van een merk naar keuze. Garneer met een limoen- en citroenschijfje, waarna je deze Ardbeg cocktail kunt uitserveren.
- Ardbeg Sour: Een twist op een klassieker die iets meer werk vergt om te maken, maar het resultaat mag er zijn. Vul een shaker met 50ml Ardbeg 10 years, 25ml verse limoensap, 15ml suikersiroop, 2 druppels Angostura bitters en 1 eiwit. Shake dit 10-15 seconden goed door elkaar en strain dit – of schenk het via een zeefje – in een met ijs gevulde tumbler. Garneer je creatie nog even met een schijfje citroen. Cheers!
- Original Ginger: ervaar hoe de fruitige huisstijl van Glenmorangie verrijkt wordt met een subtiele gembertoets. Vul een glas met 45ml Glenmorangie 10 years, 15ml verse limoensap en top dit af met ginger beer. Gebruik een citroenzeste om mee te garneren; dan is deze cocktail ‘ready to drink’.
- Matheson Sour: dit is de ‘Sour’ variant met Glenmorangie whisky. Pak je shaker erbij en vul deze met 50ml Glenmorangie 10 years, 25ml verse limoensap, 10ml vlierbloesemsiroop, 10ml orgeat siroop en 1 druppel van een bitter naar keuze. Wat volgt is 10-15 seconden goed schudden en uitschenken in een tumbler waarbij je met een citroenzeste garneert.
Ook interessant: Glenmorangie foodpairing en lees hoe je Ardbeg & kaas combineert.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!