Bottle Battle: Hendricks Gin vs. Copperhead Gin.
Het is tijd voor een vergelijkend warenonderzoek tussen Hendricks Gin en Copperhead Gin. Dit zijn twee varianten die zeer geliefd zijn in onze klantenkring. Reden te meer om beide naast elkaar te zetten. Uiteraard geven wij, op basis van onze persoonlijk voorkeur, ook wat tips over welke tonic goed aansluit bij de gin.
Hendricks Gin, een opvallende verschijning door de zwarte apothekersfles, wordt geproduceerd op basis van elf botanicals. Een van de meest prominent aanwezige ingrediënt is komkommer. Ook vlierbloesem, jeneverbes, citroen, sinaasappel en kamille zijn gebruikt. Het aroma is licht en fris. Een combinatie tussen jeneverbes en citroen. De smaak is zacht, soepel en met minder komkommerinvloeden dan verwacht werd. Hendricks Gin is licht en toegankelijk.
Onze serveertip voor jouw ultieme Hendricks Gin ervaring;
Probeer Hendrick’s Gin eens in de mix met Fentimans Tonic als jouw voorkeur uitgaat naar licht gekruide tonics met frisse smaak invloeden. Dit geeft nét wat extra pit aan de toegankelijke smaak van de Hendricks geeft. Uiteraard kan de Hendricks Gin door een komkommer-slice worden bijgestaan in het glas. Proost!
Wat Copperhead betreft, een gin van Belgische komaf, die wordt geproduceerd op basis van vijf botanicals: jeneverbessen, kardemom, sinaasappelzeste, engelwortel en wat koriander. Het aroma doet denken aan frisse citrus en zachte kruiden. De smaak is fris met ook hier prominent aanwezige invloeden uit citroen. Daarnaast is de smaak redelijk gekruid. Copperhead gin komt over als een gin met van nature wat meer pit.
Onze serveertip voor een verrassende Copperhead G&T;
Wat betreft het gebruik van een passende tonic kan wat ons betreft twee kanten op; er kan gekozen worden voor het gebruik van een kruidige tonic, zoals de Herbal Tonic van Fentimans. De Herbal tonic staat bekend als gekruid met florale invloeden. Dit zorgt ervoor dat de kruidige smaak van Copperhead versterkt wordt, waarbij het florale de frisse tonen uit de gin mooi accentueren.
Een van onze persoonlijke favorieten is het gebruik van de Fever Tree Clementine. De fruitige invloeden zijn hier zowel zoet als fris, wat gepaard gaat met invloeden uit kaneel. Dit geeft een verrassende twist aan de smaak. De cocktail met Clementine creëert een meer winterse G&T, zeer smaakvol!
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!