Licor 43 mixen doe je zo! In dit blog delen wij enkel van onze suggesties, hopelijk brengt dit jou op ideeën. Lees hier onze best geteste mixjes met deze alom geliefde Spaanse likeur.
Licor 43 mixen is niet moeilijk door de bijzondere veelzijdigheid van dit drankje. Het toegankelijke karakter en de zoete smaken zorgen ervoor dat jij op meerdere manier een smaakvolle creatie kunt maken. Uiteraard kun je experimenteren met de likeursoort die je als basis van je creatie gaat gebruiken, doordat het Licor 43 assortiment uit diverse soorten bestaat met ieder unieke smaken. Als basis raden we je aan met de klassieke Cuarenta Y Tres te beginnen, hoewel de Horchata en Baristo ook interessante keuzes zijn. Ben je er klaar voor? Dan gaan we aan de slag!
Lees je graag over het maken van mixdrankjes? Bekijk dan ons blog omtrent Baileys of Malibu mixen.
Licor 43 mixen, wat is jouw favoriet?
Onze absolute nummer één is Licor 43 mixen met koffie. In plaats van Irish coffee maak je zo een Spanish coffee. Lekker als afterdinner likeur, zeker in deze koude tijd van het jaar. Ben je liefhebber van warme dranken? Bekijk dan wat je nodig hebt om te beginnen en volg de onderstaande stappen;
- 50ml Licor 43
- 200ml warme koffie
- Slagroom
- Optioneel: geraspte chocolade/kokos of bijvoorbeeld kaneelpoeder.
Vul een glas met likeur 43 en voeg hier vervolgens de warme koffie aan toe. Roer de inhoud goed door elkaar waarna je een toef slagroom kunt toevoegen. Ben je gek op chocolade, kokos of andere garneringen? Strooi dit dan over de slagroom, waarna het tijd is om te smullen.
Likeur 43 mixen met Ginger Ale is ook zeker iets wat het proberen waard is. Het kruidige karakter van de frisdrank sluit fraai aan op de zoete tonen van de likeur. Wil je een keer iets nieuws proberen? Waag dan zeker eens een poging met deze mix. De benodigdheden;
- 50ml Licor 43
- Een Limoen
- 200ml ginger ale
- IJsblokjes
Vul het glas met ijsblokjes en voeg de ginger ale toe. Vervolgens schenk je de likeur in, waarna je de inhoud roert. Voeg als laatste het sap van ongeveer een halve limoen toe en gebruik één limoenschijfje als garnering. Proost!
Een mix van deze Spaanse likeur met warme chocolademelk is er één die voor de zoetekauw is weggelegd. Ook deze mix is heerlijk als afterdinner drankje, maar hier kan je uiteraard ook op andere momenten van genieten. De creatie is vrij simpel, waardoor je snel klaar bent om te proeven. Onderstaand vind je de benodigdheden en de te volgen stappen;
- 50ml Licor 43
- 80/100ml warme chocolademelk
- Een kopje koffie/espresso
- Slagroom
- Optioneel: aardbeien, frambozen, geraspte chocolade of geraspte kokos
Voeg de likeur, warme chocolademelk en espresso of koffie samen in een glas en roer de inhoud goed door elkaar. Hierna is het tijd om geklopte slagroom toe te voegen. Garneer het geheel eventueel met één (of meerdere) van onze suggesties, waarna je klaar bent voor deze zoete traktatie.
Een van deze variaties geprobeerd of geef jij toch de voorkeur aan een andere mix? Laat het ons weten in de reacties. Het gehele Licor 43 aanbod bekijk je hier direct op de website. Meer inspiratie nodig? Probeer ook deze cocktails met Licor 43 eens.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!