Baileys met een twist – Dat wordt smullen!
Als liefhebber van likeuren en zoete drankjes in het algemeen is dit recept iets wat jij zeker geprobeerd moet hebben. De hoofdrol in dit stuk is weggelegd voor allemansvriend Baileys Cream, maar dan met een bijzondere twist. Ga aan de slag met het onderstaande stappenplan en geniet van een ijskoude, zoete en heerlijke creatie.
De benodigdheden:
- Een blender.
- Een groot glas / een pul.
- 50ml Baileys Cream.
- 50ml koude espresso.
- 4 bolletjes ijs. Wij kozen voor vanille, maar je bent uiteraard vrij om hiermee te experimenteren.
- 125ml halfvolle melk
- Chocoladesaus
- Opgeklopte slagroom
- Hagelslag. Kies bijvoorbeeld voor een mix van witte en pure chocolade.
- 1 brownie.
Stappenplan:
Begin met het zetten van een espresso, welke je daarna laat afkoelen in de koelkast. Laat dit minstens twee uur koelen. Ondertussen heb je tijd om verder te gaan met de andere stappen. Schep drie bolletjes ijs in een blender en voeg daarna 50ml koude espresso toe, evenals 50ml Baileys én 125ml halfvolle melk.
Zet de blender aan tot de inhoud goed gemengd is, waarna je dit kan overgieten in een groot glas. Voeg dan het laatste bolletje ijs toe en schenk hier wat chocoladesaus overheen. Strooi vervolgens de hagelslag over het bolletje ijs en voeg een toef slagroom toe. Maak je creatie compleet door de een plakje van de brownie hier bovenop te leggen. Tot slot kan je nog wat extra chocoladesaus toevoegen indien je een échte zoetekauw bent.