Zelf alcohol ijsjes maken, ideaal voor in de zomer.
Omdat de zomermaanden steeds dichterbij komen, bieden we je graag alvast inspiratie om zelf alcohol ijsjes te maken. Uiteraard kiezen we voor een zo eenvoudig mogelijk concept, zodat jij minimaal werk hebt! Maak zelf ijsjes met alcohol en dan specifiek gericht op de populaire Cuba Libre, Moscow Mule en Mojito cocktail – er is voor ieder wat wils!
Zelf alcohol ijsjes maken was nog nooit zo eenvoudig!
De onderstaande recepten bieden je een eenvoudig handig handvat om direct mee aan de slag te gaan. De warme zomermaanden die er (als het goed is) aankomen, vragen natuurlijk om iets lekkers waarmee we kunnen afkoelen. Nu zijn we zelf gek op cocktails, maar ijsjes zijn ook de ‘guilty pleasure’ van velen. Daarom bundelen we het beste van beide; zelf ijsjes met alcohol maken was nog nooit zo eenvoudig! Deze ‘frozen cocktails’ zijn de gangmaker op ieder feestje. Daarnaast lekker om mee af te koelen tijdens het zonnen of om bijvoorbeeld van te genieten nadat je klaar bent met barbecueën.
Een kleine tip voordat we beginnen: we maken de cocktails op voorhand op dezelfde manier zoals je zou doen wanneer je mixdrankjes maakt; gewoon in een glas. Je hoeft de inhoud daarna enkel nog in de ijsvormpjes over te schenken waarna ze de vriezer ingaan. We maken iedere cocktail met een verhouding van 1:4 – 1 deel sterke drank op 4 delen frisdrank. Mocht je zelf andere verhoudingen willen hanteren dan kan dit uiteraard. Houd er wel rekening mee dat alcohol langer nodig heeft om te bevriezen dan frisdrank, waardoor je ijsjes een langere tijd in de vriezer nodig hebben als je meer alcohol toevoegt.
Maak een Cuba Libre als ijsje
De Cuba Libre is eenvoudig te maken en zéér smaakvol. Hierdoor is dit een uitstekende keuze voor een alcohol ijsje. Je wilt immers niet té lang bezig zijn, maar vooral lekker van de zon én je ijsje genieten. Liefhebber van deze klassieke rum mix? Dan is dit het alcohol ijsje dat jij absoluut moet proberen!
De benodigdheden:
- Rum naar keuze, bijvoorbeeld Bacardi Carta Blanca of je eigen favoriet
- Cola
We beginnen dus met het maken van de mix, waarna we dit in de vormpjes gaan schenken. Gebruik een glas of iets wat je zelf lekker vindt werken en vul dit met de delen rum en cola, waarna je dit goed door elkaar roert. Hierna hoef je enkel nog de ijsvormen te vullen met je mix waarna je dit enkele uren tot één nacht in de vriezer laat rusten. Simpel, maar smaakvol!
Moscow Mule ijsjes maken
In een Moscow Mule komt het beste van wodka samen met dit van ginger beer. Dit is een ware cocktailklassieker die het altijd goed doet, dus ook zeker in een ijsvorm. Door het combineren met ginger beer geven we een kruidige smaaktwist mee aan de (ietwat) neutrale smaken van de wodka.
De benodigdheden:
- Smirnoff Vodka (of kies een andere fles uit ons grote aanbod aan wodka merken)
- Ginger beer
- Limoen
Maak alvast de mix klaar door de Smirnoff vodka te combineren met de ginger beer. Knijp vervolgens enkele limoenpartjes uit en voeg zo het verse limoensap toe aan je mix, vergeet niet te roeren. Zelf kiezen we voor het uitknijpen van één limoenpartje per ijsje dat we willen maken, maar dit is slechts een richtlijn. Ben je een zoetekauw en voeg je graag suiker toe? Voeg dit dan toe vóórdat je de ijsvormen gaat vullen en roer de inhoud nogmaals goed door zodat de suiker oplost. Schenk de inhoud in de ijsvormen en voeg eventueel nog een schijfje limoen toe aan de vorm, zodat ook deze mee vriest.
Mojito: het ultieme zomerijsje om zelf te maken
Voor velen is de Mojito de ultieme zomer cocktail, waardoor deze ook in ijsvorm niet mag ontbreken. Deze cocktail heeft iets meer ingrediënten die je gaat gebruiken om ‘m volledig op smaak te krijgen, maar het eindresultaat is het waard!
De benodigdheden:
- Witte rum naar keuze
- Vers limoensap
- suikersiroop
- bruisend water
- 2-4 theelepels aan fijngesneden muntblaadjes
Pak een glas erbij en vul deze als eerst met de fijngesneden muntblaadjes. Je kunt ervoor kiezen om dit nog aan te stampen met een vijzel zodat de smaken hiervan meer tot uiting zullen komen in je ijsje, maar dit hangt uiteraard samen met je persoonlijke voorkeur. Voeg daarna 1,5 deel rum, 1 deel limoensap, 1 deel bruisend water en 1 theelepels aan suikersiroop toe. Roer dit goed door elkaar en proef alvast een klein beetje om na te gaan of de inhoud nog wat extra suikersiroop nodig heeft of niet. Als de smaken in orde zijn, vul dan de ijsvormen met de inhoud en laat dit minstens 8 uur in de vriezer. Tip: wil je een limoenschijfje en muntblaadje in je ijsje? Voeg dan de limoen toe aan je ijsvorm vóórdat deze de vriezer ingaat.
Nog meer inspiratie opdoen? Mixen met Belvedere doe je zo!
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!