Nu de dagen weer kort en vooral koud zijn, zorgen we graag voor wat warmte. Hier ontdek je 3 warme cocktails voor koude dagen, zodat jij de wintermaanden wel doorkomt. Leuk om zomaar te maken, maar ook zeker om tijdens de feestdagen te serveren.
We gaan warme cocktails voor koude dagen maken!
Cocktails associëren we vaak met zomers genieten, maar toch zijn er ook tal van winterse cocktails te maken. In dit blog lees je meer over drie warme cocktails voor koude dagen, waardoor je altijd inspiratie hebt om lekker om te warmen met een heerlijk drankje. Bekijk de onderstaande cocktails, volg het stappenplan en ga direct aan de slag. Cheers!
Tanqueray Apple Punch
Hoewel gin op het eerste oog wellicht een wat zomers karakter heeft, vormt het desondanks de basis van onze eerste warme cocktail voor koude dagen! Wat heb je nodig om één glas te serveren?
Benodigdheden:
- 35 ml Tanqueray Gin Ten
- 60 ml vers appelsap
- 25 ml gekruide suikersiroop
- 15 ml vers limoensap
- Kaneelstokjes
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- kruidnagel
Volg het stappenplan
- Vul een steelpan met alle vloeibare ingrediënten behalve de gin.
- Voeg dan kaneel, kruidnagel en wat sinaasappelschil naar eigen smaak toe aan pan. Begin idealiter met weinig kruiden, zodat je altijd nog wat extra kunt toevoegen mocht het niet genoeg zijn.
- Verhit de pan lichtjes en laat dit pruttelen voor ongeveer 5 minuten; het doel is om de drank op te warmen en niet te koken, zodat er geen alcohol verdampt.
- Proef af en toe of alles naar wens is op gebied van smaak. Als de inhoud uit de pan goed warm is en je de smaken hebt goedgekeurd, schenk dit dan uit in een glas. Zorg ervoor dat je nog wel wat ruimte overlaat in je glas; we moeten de gin nog toevoegen.
- Top je glas af met de gin. Doordat de gin op kamertemperatuur is, koelt dit je drankje wat af en brengt dit ‘m op de ideale drinktemperatuur. Garneer tot slot met een kaneelstokje en een schijfje appel.
Winter sangria met Licor 43
Wanneer je op zoek bent naar een warme cocktails voor koude dagen, kan de Winter Sangria met Licor 43 zomaar wat voor je zijn! Gezien sangria steevast in kannen wordt geschonken, delen we onderstaand het recept om je eigen kan te creëren.
Benodigdheden:
- 20 cl Licor 43
- 40 cl fruitige rode wijn van een merk naar keuze
- 5 cl citroensap
- 50 cl kaneelsiroop
- 30 cl troebel appelsap
- Garnering: sinaasappel, kaneel en kruidnagel
Volg het stappenplan
- Schenk alle ingrediënten in een steelpan en zet deze op het vuur. Belangrijk: de inhoud gaan we alleen opwarmen, dit mag niet gaan koken.
- Als de inhoud warm genoeg, is schenk dit dan over in een kan en vul deze aan met fruit en/of kruiden naar keuze.
- Roer de inhoud goed door elkaar en schenk dit over in de gewenste hoeveelheid glazen.
Hot Toddy
In een rijtje met warme cocktails voor koude dagen mag de Hot Toddy natuurlijk niet ontbreken. Dit is al jaren een bekende whiskycocktail die met name bij koud weer geserveerd wordt. Ben je dus op zoek naar een drankje om mee op te warmen en daarnaast gek op whisky? Dan is dit de juiste cocktail voor jou. De onderstaande hoeveelheden zijn voor één glas.
Benodigdheden:
- 50 ml whisky van een merk naar keuze; wij kiezen voor Johnnie Walker Black Label
- Sap van een halve citroen
- Heet water
- 1 suikerklontje
- 3 kruidnagels
- Honing
Volg het stappenplan
- Vul een glas met 1 theelepel honing en 1-3 kruidnagels
- Kies zelf of je 1-3 kruidnagels gebruikt, wat afhangt van hoe sterk je de kruidnagelsmaak wilt maken.
- Schenk hier de whisky en het citroensap bij.
- Voeg het suikerklontje toe en vul de rest van je glas aan met heet water.
- Roer dit goed door elkaar en warm daarna lekker op met je Hot Toddy!
Meer lezen over cocktails? sparklink cocktails maken doe je zo!
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!