Ontdek deze bijzondere drank uit het eigen land.
Rutte Celery Gin is een eigenzinnige creatie van een van de grootste drankmerken die ons land rijk is. Hier lees je meer over de achtergrond van deze gin, de ingrediënten en ook zeker hoe in je een handomdraai een smaakvolle Rutte Celery Gin & Tonic maakt.
Het aanbod aan dranken van Rutte bestaat uit jenever, gin en likeuren waardoor je meerdere mogelijkheden hebt om kennis te maken met het vakmanschap. In dit blog lees je meer over een bijzondere gin die samengesteld is op basis van interessante ingrediënten. Ben je een gin liefhebber die graag nieuwe smaken ontdekt? Dan is dit een blog voor jou. Je leest hier meer over de gin in het algemeen en natuurlijk vind je ook een perfect serve met de Rutte Celery Gin terug.
De Celery Gin is een dry gin met een bijzonder karakter als resultaat van het gebruik van een uitgekiende ingrediëntenselectie. Uiteraard is ook de kunde van de Meester Distillateur van Rutte van invloed op het eindresultaat. Binnen het vakmanschap van Rutte staat experimenteren met uiteenlopende specerijen en kruidensoort centraal. Dit is iets wat zij al doen sinds de oprichting in 1872 en de kennis die men door de jaren heen heeft verworven, is vervolgens van generatie op generatie doorgegeven.
Het is bekend dat men bij Rutte al dry gin maakt sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Nog leuker om te vermelden is dat de eerste dry gin die zij maakte al selderij bevatte. De Celery Gin is dus geen hippe creatie, maar het resultaat van meer dan honderd jaar aan vakmanschap op gin gebied.
Van welke ingrediënten wordt Rutte Celery Gin gemaakt?
Het is in het begin van dit blog al duidelijk geworden dat selderij een belangrijk onderdeel binnen de ingrediëntenselectie speelt, maar dit is lang niet alles. Ook enkele klassieke gin botanicals behoren tot het lijstje: jeneverbessen, engelwortel, kardemom, koriander en sinaasappelszeste. Samen zorgt dit voor een uitstekend gebalanceerde gin met verfrissende smaken en een hartig randje. Dit hartige is juist afkomstig van het gebruik van selderij en met name dit zorgt voor het onderscheidende karakter van de Celery Gin.
De perfect serve
Lijkt deze gin je wat? Hieronder lees je welke tonic bij Rutte Celery Gin past, maar ook hoe je een smaakvolle cocktail maakt. Je vindt hier alle benodigdheden terug in combinatie met een stappenplan, zodat je direct aan de slag kunt met deze perfect serve serveersuggestie. Ben je er klaar voor? Pak je fles Celery Gin erbij, dan gaan we direct beginnen.
Rutte Celery Gin & Tonic
Deze gin is veelzijdig in te zetten, maar een uitstekende keuze om mee te beginnen is een klassieke gin & tonic. Op deze wijze raak je het best bekend met de smaken van de gin. Onderstaand vind je de benodigdheden voor het serveren van één glas. Uiteraard ben je vrij om met andere hoeveelheden of tonic soorten te experimenteren, maar een mix met een Indian Tonic Water is absoluut het ontdekken waard.
Benodigdheden:
- Longdrinkglas
- Voldoende ijsklontjes
- 30ml Celery Gin
- 150ml Fever Tree Indian Tonic
- Garnering: bleekselderij stengel
Pak je longdrinkglas erbij en vul dit met voldoende ijsklontjes. Schenk hier vervolgens de hoeveelheden gin en tonic in, roer dit goed door elkaar en garneer met een bleekselderij stengel. Simpel om te maken en heerlijk om van te genieten.
Maak je liever een cocktail? Kies voor de Celery Basil Smash
Voor wie liever de mogelijkheden op cocktailgebied ontdekt, is er de Celery Basil Smash. Dit is een bijzondere cocktailcreatie waarin de smaken van deze Celery Gin op een interessante en smaakvolle wijze naar voren komen. Dit kost iets meer moeite om te maken, maar dan heb je ook wat!
Benodigdheden:
- Shaker
- Voldoende ijsklontjes
- 60ml Celery Gin
- 20ml suikersiroop
- 30ml vers citroensap
- +- 8 gescheurde basilicumblaadjes
Voeg ongeveer de helft van de basilicumblaadjes aan de shaker toe en muddle dit zachtjes zodat de oliën en aroma’s zich vrijgeven. Voeg vervolgens de hoeveelheden citroensap en suikersiroop toe met daaropvolgende de hoeveelheid gin. Schud dit ongeveer 10 seconden rustig door elkaar en schenk de inhoud uit door een zeefje in een met ijs gevulde tumbler. Garneer met de overige basilicumblaadjes.
Interessant: lees meer over verschillende gin soorten.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!