Roku Gin: ontdek dit Japanse gin merk.
Liefhebbers van bijzondere gin merken doen er goed aan Roku Gin uit Japan te ontdekken. Dit is een gin die van origine uitgebracht is om aan te sluiten op de delicate smaakwensen van menig Japanner, maar toch is dit prachtig stuk vakmanschap niet enkel populair in het eigen land. Lees meer over de achtergrond van deze gin, de botanicals en hoe je eenvoudig je eigen Roku Gin & Tonic maakt.
Een stukje uit de historie
Roku gin is als merk zijnde eigendom van Suntory, wat het allergrootste Japanse drankenconcern is. De basis van Suntory is in 1899 gelegd door Shinjiro Torri. Dit was een man met een missie; het maken van verschillende authentieke Japanse dranken op basis van lokale ingrediënten die op het delicate smaakprofiel van de kritische Japanner aansloten. Shinjirro liet zich inspireren door de prachtige Japanse natuur; de rijkelijke aanwezigheid van vers water, de bijzondere klimatologische omstandigheden en de verschillende seizoenen. Op de basis die in een ver verleden is gelegd, bouwen zij al vele jaren verder. In 2018 is Roku Gin officieel opgericht, maar toch teert dit merk op meer dan 100 jaar aan expertise op het gebied van dranken.
Meer over Roku Gin
Het Japanse woord voor ‘zes’ is Roku en hiermee verwijst men naar de hoeveelheid Japanse botanicals die zij gebruiken voor het creëren van deze gin. Deze zes ingrediënten zijn afkomstig uit verschillende regio’s van Japan en zorgen elk voor iets unieks in de gin. Het zijn pure ingrediënten uit Japan, waarbij enkel distillateurs met kennis van deze ingrediënten het beste hiervan tot uiting kunnen laten komen in de drank.
Welke botanicals gebruiken ze?
Suntory positioneert dit Japanse gin merk als een ware craft gin die vakmanschap ademt. Kenmerkend voor het karakter van deze gin zijn kruidige en bloemige smaken, die het grotendeels verkrijgt door het gebruik van zes typisch Japanse botanicals. Deze botanicals vormen samen de invloeden van de vier seizoenen van Japan. Naast het gebruik van deze botanicals uit het eigen land zijn klassieke gin botanicals gebruikt om meer body en structuur toe te voegen.
Japanse botanicals | Klassieke botanicals |
Sakura kersenbloesem- en bladeren | Jeneverbessen |
Sensha thee | Koriander |
Gyokoro thee | Engelwortel- en zaadjes |
Shanso peper | Kardemom |
Yuzu schillen (citrus) | Kaneel |
Sinaasappel- en citroenzeste |
Roku Gin & Tonic: de perfect serve
De prachtige botanical selectie vraagt erom om ontdekt te worden en hoe kan dit nu beter dan in een heerlijke gin & tonic? Met dit gin recept geniet je met volle teugen van de unieke smaken van deze gin. Mocht je je afvragen met welke tonic je Roku Gin het best serveert: dit hangt af van je eigen smaakvoorkeur.
Tip: kies Fentimans Yuzu Tonic als je het citrusaspect van deze gin éxtra wilt benadrukken. Kies voor Fever Tree Indian Tonic als je frisse en bittere smaken wilt toevoegen of ga op zoek naar je eigen favoriete samenstelling; hier vind je al onze tonic soorten.
Het stappenplan voor je eigen Roku Gin & Tonic
- Vul je glas met ruim voldoende ijsklontjes
- Vul dit aan met 200ml tonic naar keuze
- Voeg 6 reepjes vers gesneden gember toe
- Voeg 40ml Roku Gin toe aan het glas
- Roer de inhoud zachtjes door elkaar en garneer met een kersenbloem
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!