Logo laden
Binnenkort Verwacht: nieuwe Duvel uit ‘n doosje.

Binnenkort Verwacht: nieuwe Duvel uit ‘n doosje.

Duvel uit ‘n doosje. Duvel, een mooi en eigenzinnig merk. Een uniek bier dat met zijn tijd mee gaat door niet te veranderen. Sinds 1871 wordt elke Duvel, onder leiding van de Familie Moortgat uit België, gebrouwen tot in perfectie. De familie is nog steeds onafhankelijk en eigenaar van de brouwerij. Voor de productie worden enkel de beste ingrediënten gebruikt, waarna het uiteindelijk 90 dagen duurt om tot een klassiek eindproduct te kommen. Dat kan korter hoor ik je denken.. absoluut. Maar alleen door de tijd te nemen ontstaat het bruisende, langzame samenspel van mout, gist en alcohol wat dit bier zo’n bijzonder verleidelijk blond bier maakt. Sneller is niet altijd beter, in ieder geval niet bij de familie Moortgat. Zo’n uniek biertje verdient een unieke fles. De nieuwe fles is een feit en heeft een eigenzinnige, bijna elegante vorm. Een lust voor het oog, vind je niet? Een hedendaagse fles met een stoere moderne uitstraling. Uiteraard is de inhoud onveranderd gebleven. Wist je dat Duvel bier in meer dan 60 landen verkocht wordt en, gelukkig voor jullie liefhebbers, ook bij ons.

Nieuw: Licor 43 Orochata

Nieuw: Licor 43 Orochata

Nieuw: Licor 43 Orochata. Een update voor Licor 43, ook bekend als Cuarenta Y Tres; het merk bekend van de vertrouwde zwoele likeur uit Zuid-Spanje introduceert de romige Licor 43 Orochata. Eigenlijk niets nieuw onder de zon, want Orochata is een eeuwenoud recept uit de omgeving van Valencia. Een onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur. Achter de naam van de nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil; Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Toen hij vroeg naar de inhoud antwoordde zij: ‘het is aard-amandelmelk’, waarop de koning reageerde: ‘Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje.’ De nieuwe Licor 43 Orochata is een lichte en zijdezachte romige likeur. De inhoud bestaat uit Licor 43 Original en is daarnaast geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata. Horchata is een cocktail op basis van aard-amandelmelk, een vleugje kaneel en citrus. Aardamandelen zijn knolletjes van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeien en deze zijn van nature zoet met een noot-achtige smaak. Met deze verfijnde en zoete Mediterrane smaak brengt Licor 43 Orochata een unieke likeur voor een lekker zomerse cocktail. Drink het gekoeld met ijs op een zwoele zomer avond en […]

Texels: Lammetjes en zo

Texels: Lammetjes en zo

Lammetjes en zo, tijd voor Texels. Kun je de voorjaarswind proeven in een glas bier? De steeds hoger klimmende zon boven de duinen? Bij Texels vinden ze van wel, de bovengistende speciaal bieren van Texels ruiken en smaken naar ’t eiland, maar hoe dan? Nou met louter mout van granen van ’t eiland en zuiver water uit de duinen.  Doe daar een vleugje vakmanschap bij en voila; een bijzonder biertje spoelt aan. Wanneer de dagen weer langer worden en de natuur op het eiland groen begint te kleuren, als de kieviet, grutto en scholekster terug over het eiland scheren en je de eerste lammetjes ziet, dan is het tijd voor Skuumkoppe, by far het populairste bier van ’t eiland. Het dankt zijn naam aan hoe de strandjutters de koppen noemen op de golven van de ruwe zee. Die naam is treffend, het is een gul schuimend, donker blond tarwebier. Onze oosterburen zouden het DunkelWeizen noemen. Texels Skuumkoppe combineert goed bij salades met gegrilde kip of vis. Of wat te denken van een scheut Skuumkoppe door het pannenkoekenbeslag (vervang de helft van de melk door het speciaalbier). Kinderen kunnen heerlijk mee-eten, de alcohol vervliegt tijdens het bakken.

Niet voor lafbekken, Laphroaig Lore

Niet voor lafbekken, Laphroaig Lore

Niet voor lafbekken, Laphroaig Lore. Je haat het of je bent er gek op en als je het mij vraagt is er is (bijna) geen tussenweg. Een whisky die je drinkt met mes en vork. Ik heb het natuurlijk over het merk Laphroaig. De blog van vandaag gaat over een bijzondere nieuwe uitgave, namelijk de Laphroaig Lore. Laphroaig is een whisky met een nogal sterke, behoorlijk uitgesproken smaak. Mijn all-time favoriete is de steeds schaarser wordende 10yrs, maar vandaag beoordelen we de redelijk onbekende ‘Lore’. De Lore  is stoer door de ruige aroma’s van turf, zeewier en zelfs jodium. Juist de jodium maakt de whisky van deze distilleerderij een aparte single malt. Deze typische geur ontstaat bij het aangroeien en afsterven van zeewier rondom de distilleerderij op het eiland Islay. De lucht van de medicinale jodium wordt door de zilte westenwind over de Atlantische Oceaan meegevoerd naar de pakhuizen van Laphroaig, waar het de ademende vaten met rijpende whisky bereikt. De Lore kan wel een druppel water gebruiken, want dan ontstaat een goede nadruk op het turfachtige aroma. De onmiskenbare ‘peat bite’ van Laphroaig is in perfecte harmonie met een zachte sherry finish. Men schrijft dat de Lore de meest rijke […]

De Johnnie Walker Green is terug!

De Johnnie Walker Green is terug!

Guess who’s back, de Johnnie Walker Green is terug! Waarom hij ooit is verdwenen hoor ik je vragen.. géén idee. Waarschijnlijk op advies van hele slimme marketingmensen na heel lang vergaderen. Maar Johnnie Walker Green is terug, en hoe?! Als een blend van 4 fundamentele karakters; Talisker, Linkwood, Cragganmore en Caol Ila. Als antwoord op de vraag (lees: smeekbede) van consumenten van over de gehele wereld brengt Johnnie Walker Green Label terug als onderdeel van het kernassortiment. Als perfect uitgebalanceerde blend bestaande uit Single Malt Whisky van de regio’s Speyside, Highlands, Islands en Lowlands is de Green Label één en al karakter. Talisker geeft dat krachtige en diepgaand karakter en Caol lla draagt bij aan pure intensiteit. Cragganmore zorgt voor een zoetige moutsmaak en tot slot Linkwood voor dat laatste vleugje finesse. Johnnie Walker Green Label bevat in de neus hints van mochaccino, espresso, pure chocolade, eiken en tot slot wat subtiel Caol Ila rook. De smaak bevat invloeden vanuit cornflakes, koffiebonen en chocolade met een vleugje walnoot. De Green Label heeft een lange afdronk, ietwat kruidig met tonen van vanille, honing en een prominent eiken toets. Mijn absolute favoriete van Johnnie Walker, waar voor zijn geld en een must-have voor […]

Binnenkort verwacht: Highland Park Ice

Binnenkort verwacht: Highland Park Ice

Binnenkort verwacht: Highland Park Ice. De Highland Park Ice is de eerste release in een nieuwe serie, welke qua uiterlijk goed aansluit bij de reeds geïntroduceerde Valhalla collectie. De Ice Edition is, net als de Valhalla bottelingen, geïnspireerd op de Noorse mythologie. De Ice Edition heeft 17 jaar gerijpt op ex-bourbon vaten en is in oplage beperkt tot 30.000 flessen wereldwijd. Samen met de Highland Park Fire Edition, die begin 2017 zal uitkomen, vormt de Ice een tweedelige serie. Qua uiterlijk een lust voor het oog. De Ice Edition valt op door een prachtig blauwe fles en een bijzonder omhulsel. Het frame vertoont gelijkenissen met eerder uitgebrachte releases, welke ook geïnspireerd zijn op de Noorse mythologie.  Het aroma kenmerkt zich door notities van exotisch- en rijpfruit. Denk aan ananas en mango. Dit maakt langzaamaan plaats voor invloeden uit rook en gember. Verder lichte tonen van vanille, munt, honing en iets fris zurig, wellicht van citrus. De smaak is krachtig, zoals wij van Highland Park zijn gewend. Verder komen lichte turfnotities aanbod, evenals die van vanille en appel. Op de achtergrond zweven aardse notities, evenals chocolade, honing en zurig fruit. De afdronk is rijk, romig en kruidig ineen, waarbij dit goed […]

Binnenkort Verwacht: Talisker Neist Point

Binnenkort Verwacht: Talisker Neist Point

Nieuw: Talisker Neist Point. Talisker Neist Point is een van die bottelingen die eigenlijk bedoeld was voor verkoop op luchthavens, maar die toch zijn weg naar reguliere verkooppunten heeft gevonden. Neist Point refereert naar het meest westelijk  gelegen punt van het eiland Skye, wat gesierd wordt door een vuurtoren. Dit is ook de vuurtoren die op verpakking van deze Talisker wordt weergegeven. Samen met de Talisker Skye en Talisker Dark Storm is de Neist Point de derde botteling bedoeld voor luchthaven verkoop, die nu voor een breder publiek verkrijgbaar is. Verwacht het typische Talisker karakter; krachtig, ziltig, maritiem en toch zoet. De Talisker Neist Point is een bundeling van diverse smaken en geuren die voorkomen bij andere bottelingen van de distilleerderij. Op deze manier wordt een nieuwe dimensie gegeven aan het huidige aanbod. Het aroma is vol en krachtig. Het bevat tonen van gerst, rood fruit, rook, honing, turf en toffee. De smaak is gezouten, pure, chocolade, honing, en rook. Dit wisselt elkaar af wat zorgt voor diverse complexe lagen. Na even rusten in het glas komen smaken naar voren die doen denken aan turf, kruiden en pure chocolade.  De afdronk is vrij lang en rokerig. Verder is deze licht […]

Binnenkort Verwacht: Glendronach Peated!

Binnenkort Verwacht: Glendronach Peated!

Binnenkort Verwacht: Glendronach Peated! In een bewogen jaar voor Glendronach toch drie nieuwe expressies, de meest bijzondere en verbazingwekkende van de drie is de nieuwe Glendronach Peated. Voor het eerst in de historie van Glendronach is er een Peated whisky gebotteld.  Wauw, verandering van spijs doet eten! De nieuwkomer heeft een levendige gouden kleur en is gebotteld op een keurige 46% alcohol. Maar gelukkig houden ze nog wel vast aan hun huisstijl;  sherry. De Glendronach Peated heeft eerst gerijpt op bourbon vaten, gevolgd door een tweede periode van rijping op de beste Oloroso en Pedro Ximenez sherry vaten. Het resultaat is geweldig! Een dram met een sensationeel en prachtig evenwicht tussen rook en fruit. Vol van smaak en met karakter. De delicate invloed van turf zorgt voor hints van smeulend verkoold hout, gevuld met vers gemalen gerst en hints van vanille toffee. Dit, terwijl elders op de neus een heerlijk aroma van rijpe kruisbessen en kaneelsuiker wordt gecombineerd. Op de achtergrond zweeft hier een frisse notitie, vermoedelijk van citroen. In de mond doet de Peated denken aan kruidig eiken en aab bloemige heidehoning. Dit maakt plaats voor rozenbottels en gerst suikers. Dit wordt allemaal verwarmd door een vleugje witte peper. Subtiele turftonen complementeren […]

Binnenkort Verwacht: Dalwhinnie Winter’s Gold

Binnenkort Verwacht: Dalwhinnie Winter’s Gold

Dalwhinnie Winter’s Gold. Wij brengen jullie graag op de hoogte van een nieuw artikel dat wordt opgenomen in ons assortiment; Dalwhinnie Winter’s Gold. Dalwhinnie Winter’s Gold is een nieuwe botteling die op de markt is gebracht door Diageo, de eigenaar van het merk Dalwhinnie. Het uiterlijk van de verpakking en het etiket doen denken aan de strenge winterperiodes uit dit deel van Schotland en wij kunnen dit weten; wij zijn er immers geweest. 🙂 Wist je dat; De Dalwhinnie distilleerderij de hoogst gelegen distilleerderij van Schotland is? Als er whisky wordt afgekoeld, voordat het wordt gefilterd, dit gewoon buiten de distilleerderij gebeurt, doordat het hier zo koud is? Dalwhinnie onderdeel is van de Classic Malt range van Diageo? Het bijzondere aan de Dalwhinnie Winter’s Gold is dat aangeraden wordt om deze in de vriezer te leggen alvorens deze gedronken wordt.  Het dermate verkoelen van de inhoud zorgt voor een opening in zowel de smaak als het aroma. Het aroma doet mij denken aan kaneel en chocolade. Dit gaat samen met fruitige tonen. Bij de gekoelde inhoud lijkt de geur alleen maar zoeter te worden, een aangename verassing. De smaak doet denken aan honing en peper. Het zoete en kruidige zijn goed […]

Tijd voor turf: Octomore & more & more

Tijd voor turf: Octomore & more & more

Octomore & more & more. Deze blog is een ode aan Bruichladdich en in het bijzonder aan hun Octomore whisky, wat het predicaat ‘most heavily peated whisky’ draagt. De productie hiervan vindt plaats in Schotland bij de Bruichladdich distilleerderij. Hier is het idee ontstaan om whisky te produceren met een hoger turfgehalte dan men ooit voor mogelijk had gehouden.  Octomore.. durf jij het aan? Het idee achter de Bruichladdich distilleerderij is produceren op basis van ingrediënten die afkomstig zijn van eigen grond en de nabij gelegen omgeving. Het eindproduct moet spreken voor de streek waar het vandaan komt en de passie waarmee het is gemaakt. Bruichladdich doet er alles aan om te laten zien dat het produceren van whisky geen industriële bedoeling is, maar juist écht vakmanschap. Octomore is vernoemd naar de boerderij die vlak bij de distilleerderij van Bruichladdich ligt. Hier wordt de whisky geproduceerd die bekend staat als ’s werelds meest geturfde whisky. Het effect van deze whisky op de markt is groots en succesvol. De drankenmarkt is van oudsher immers een markt die boordevol tradities zit. Bij Bruichladdich is men gek op experimenteren. Hierdoor hebben zij de stap genomen om verder te kijken dan de traditionele methoden van whiskyproductie. […]