Een Moscow Mule maken doe je zo!
Gek op cocktails en wil je graag aan de slag met het maken van een Moscow Mule? Hier lees je alles over deze cocktail en vind je een eenvoudig recept en stappenplan terug waarmee je ‘m in een handomdraai serveert.
Lees meer over het ontstaan van deze cocktail
De Moscow Mule is een cocktail die ergens tussen 1941-1946 voor het eerst is gemaakt. De éxacte tijd en plaats zijn onderwerp voor discussie, waardoor we dit in het midden laten. Een van de meest bekende versies is dat er twee personen belangrijk waren voor de creatie van deze cocktail:
- John G. Martin; distributeur van Smirnoff Vodka in Connecticut, Amerika.
- Jack Morgan; eigenaar van een toentertijd bekende Britse pub in Hollywood genaamd Cock’n’Bull en tevens verkoper van een eigen merk ginger beer.
Naar verluidt zouden deze twee heren tijdens een meeting op het idee zijn gekomen om Smirnoff Vodka te mixen met de ginger beer, mede doordat de verkoop van zowel de wodka als het gemberbier nogal tegenviel in Amerika. Hierdoor zaten beide heren met een overschot, waardoor ze graag de handen in een sloegen. Na wikken en wegen kwamen ze op het – voor hun – ideale recept; één deel wodka met drie delen gemberbier en een scheutje verse limoensap om de smaken te verfrissen.
Een toevoeging aan het verhaal is dat er nog iemand van belang is geweest bij het succes van de Moscow Mule cocktail. Een vriendin van Jack Morgan die een koperfabriek bezat, zat namelijk met een overschot aan koperen mokken. Hierdoor serveerde men deze cocktail in zo’n mok. Vervolgens werkte het drietal, met behulp van een fotograaf, aan het verder promoten van dit drankje met een wereldwijd bekende naam als uiteindelijk resultaat.
Moscow Mule maken: ingrediënten & recept
Het ontstaan van de cocktail is nu verduidelijkt, waardoor we overgaan tot het echte werk: een Moscow Mule maken. Onderstaand vind je de benodigde ingrediënten voor het maken van deze cocktail en uiteraard ook een eenvoudig stappenplan. Dit Moscow Mule recept is voor het serveren van één glas.
Ingrediënten:
- IJsklontjes
- 40 ml Smirnoff Vodka (of wodka van een merk naar keuze)
- 120 ml ginger beer
- Limoen
- Optioneel: muntblaadjes
Natuurlijk begint deze cocktail bij de klassieke koperen mok. Vul deze royaal met ijsklontjes en voeg hier vervolgens de hoeveelheid wodka aan toe. Snijd een limoenpartje en knijp deze uit boven de mok zodat je wat frisse smaken toevoegt aan de cocktail. Je kunt ook meerdere partjes boven het glas uitknijpen, het is maar net hoeveel limoen je hierin wilt proeven. Vul de mok aan met gemberbier en roer dit goed door elkaar. Garneer met een limoenpartje op de rand van je mok en voeg eventueel wat munt toe.
Nog een cocktail maken? Ontdek de Daiquiri of kies voor een Mojito.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!