KiNoBi: Japans vakmanschap
Gin liefhebbers opgelet! We zetten weer een pareltje in de spotlight: KiNobi Gin is afkomstig van de Japanse Kyoto Distillery waar men zich volledig toelegt op de productie van ambachtelijk vervaardigde gin. Hierbij gebruiken zij zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Kun jij goede gin altijd waarderen? Lees dan dit blog.
Onderstaand lichten we het merk KiNoBi verder uit en lees je meer over de ingrediënten die zij voor hun gin gebruiken. Onderaan dit blog lees je meer over een nieuwe expressie: de KiNoBi Dry Gin Gold Leaf.
Wat maakt KiNoBi zo bijzonder?
KiNoBi Gin is afkomstig van de Kyoto Distillery, Japans eerste ambachtelijke gin distilleerderij. Deze staat gevestigd in Minami-Ku, het zuidelijke deel van Kyoto. Hier vlakbij bevindt zich de bekende Fushimi regio waar men al honderden jaren Nihon-Shu, ook bekend als Japanse sake, maakt. Japanse alcoholische dranken zijn dus niets nieuws, maar ambachtelijk vervaardigde gin daarentegen zagen we voorheen nagenoeg niet.
Het fraaie aan KiNoBi Kyoto Dry Gin is dat de gin die men maakt zoveel mogelijk lokale ingrediënten als basis heeft. De alcohol is op basis van rijst gemaakt, waar Westerse distilleerderijen vaak voor een drank op basis van graan kiezen. Daarnaast geven de gekozen Japanse ingrediënten deze gin een bijzondere twist mee die je in menig ander gin niet terugvindt.
Jeneverbessen, liswortel en snippers van een Japanse houtsoort (Hinoki) vormen de basis van KiNoBi Gin. Zorgvuldig geselecteerde Japanse citrusvruchten, sansho pepers en kinome bladeren voorzien de gin van frisse, pittige en aromatische karakteristieken. Gember, bamboebladeren, rode shiso en groene thee zorgen voor complexiteit, fruitige tonen en florale invloeden. Samen zorgt voor dit voor een verrassende smaaksensatie.
Een nieuwe expressie
Het merk doet al enige tijd mee met hun reguliere KiNoBi Dry Gin en heeft daarnaast ook een expressie met een hoger alcoholpercentage. Hierdoor kun je verschillende kanten op binnen het aanbod. Eén van de redenen voor dit nieuwe blog is echter de nieuwe expressie die het merk recentelijk gelanceerd heeft; KiNoBi Dry Gin Gold Leaf.
Voor deze nieuwe uitgave is de reguliere gin van een nieuw uiterlijk voorzien. Uiteraard is alles qua design in samenwerking met ontwerpbedrijven uit de thuisstad gedaan. Daarnaast is een nieuw ingrediënt toegevoed: eetbaar bladgoud. Het doel achter het uitbrengen van deze gin is het creëren van een geheel nieuwe drinkervaring. In Japan is het namelijk traditie om bladgoud aan sake toe te voegen en hiermee te proosten op speciale gelegenheden. Voor de moderne drinkers onder ons kan dit nu dus ook ‘gewoon’ met een lekkere KiNobi Gin & Tonic. Een gin met een verfijnde twist die trouw blijft aan de roots van het merk. Je mix ’t m eenvoudig met een Yuzu tonic of Indian Tonic water van je favoriete merk. Natuurlijk kun je ook met andere tonic soorten experimenteren.
Nog een blog lezen? Ontdek welke verschillende gin soorten er zijn.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!