Bombay Sapphire Gin & Tonic: zo maak je ‘m!
Een Bombay Sapphire Gin & Tonic staat bekend als een heerlijke mix, mits de verhoudingen kloppen. In dit blog lees je meer over hoe je eenvoudig een goede gin tonic maakt, waarbij Bombay Sapphire Gin de hoofdrol speelt. Interesse in een gin tonic maken? Klik dan hier.
Onderstaand lees je meer over de achtergrond van het merk en welke soorten tonic bij Bombay Sapphire Gin passen. Ga je liever direct aan de slag? Scroll dan verder naar onder.
Bombay Sapphire: lees meer over het merk
Bombay gin is een bekend merk dat door de jaren heen naam verworven heeft onder gin liefhebbers wereldwijd. Reizen naar alle uithoeken van de wereld leidde uiteindelijk tot een uitgekiende samenstelling van ingrediënten, ieder speciaal op z’n eigen manier. Het creëren van een gin zoals Bombay gebeurt op basis van ingrediënten (botanicals) die met de grootst mogelijke zorg uitgekozen worden. Vervolgens komt er een uitstekend doordacht productieproces aan te plaats om daadwerkelijk het beste uit ieder ingrediënt te halen.
Per expressie gebruiken zij maximaal twaalf botanicals die het hart van de gin vormen. Bij Bombay Sapphire is men trots op hun werkwijze en hun distillatietechniek in het bijzonder. Vraag je je af hoe zij te werk gaan? We leggen het graag uit.
Hoe maken ze deze gin?
Per Bombay Gin soort verschilt de selectie aan ingrediënten. Bekend is dat er maximaal twaalf soorten gebruikt worden die uit alle uithoeken van de wereld afkomstig zijn. Van het pittige afkomstig van Marrokaanse staartpeper tot het kruidige waar kardemom uit West-Afrika in voorziet, iedere botanical draagt zijn steentje bij. Verder spelen onder andere jeneverbessen, zoethout, engelwortel, amandelen, koriander, liswortel en citroenzeste een belangrijke rol.
Men vult de distillatieketels met neutrale alcohol om dit vervolgens te verhitten. Bovenin de ketel liggen koperen mandjes met gaten, waarin de verschillende botanicals liggen. Wanneer de neutrale alcohol verhit wordt, stijgen de vluchtige stoffen (zoals ethanol) naar de bovenkant van de ketel. Op de weg naar boven in de ketel, onttrekt de damp karaktereigenschappen van de botanicals en zo wordt dit hiermee verrijkt.
Vervolgens gaan de stoffen via de hals van de ketel naar een koeler waar de damp condenseert en een alcoholische vloeistof ontstaat die niet langer neutraal van smaak is, maar juist een uiterst rijk en complex karakter heeft.
Welke tonic pas het best bij de Bombay Sapphire Gin & Tonic?
Driekwart van je gin & tonic bestaat uit deze mixer, dus het is belangrijk de – voor jou – juiste combinatie te maken. Het is aan te raden om hierbij (met name) naar je persoonlijke smaak te kijken, maar ook het karakter van de gin is belangrijk.
Tien botanicals vormen de basis van Bombay Sapphire, de meest bekende expressie van het merk. Het gebruik van onder andere liswortel en engelwortel geeft de drank zijn florale karakter. Het beste van jeneverbessen en citrus brengt dit op een voortreffelijke wijze in balans en geeft hier een frisse toets aan mee. Met dit in ogenschouw genomen, raden we Fever Tree Clementine Tonic aan om je drankje een kruidige en zoete toets mee te geven. Absoluut een aanrader! Wanneer je liever het florale aspect van Bombay benadrukt, kies dan voor een Elderflower tonic.
Drink je ‘m liever met wat anders? Ook dit is natuurlijk mogelijk, experimenteer hier vooral mee om je eigen smaak optimaal te ontwikkelen.
Maak eenvoudig een lekkere Bombay Gin & Tonic
Genoeg achtergrond informatie, we gaan de Bombay Gin & Tonic bespreken! Een opzichzelfstaande klassieker die menig gin liefhebber weet te boeien. Pak een fles Bombay Gin erbij en we gaan beginnen, onderstaand vind je de stappen:
- Pak een groot glas en vul dit met voldoende ijsklontjes.
- Voeg hier 50 ml Bombay Sapphire aan toe.
- Knijp een limoenpartje boven je glas uit.
- Vul dit aan met 100 ml van een tonic naar keuze.
- Roer het geheel door elkaar en garneer ‘m met een schijfje limoen, waarna je klaar bent om van je eigen Bombay Gin & Tonic te gaan genieten, cheers!
Meer zoals dit? Lees hier alles over Hendrick’s Gin.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!