Casamigos: ontdek één van de meest populaire tequila merken.
Casamigos is opgericht door drie zakenpartners, onder wie Amerikaans acteur George Clooney. Het idee achter het merk was een zoektocht naar een excellente tequila met een soepel karakter, die tevens betaalbaar is voor iedereen. Naar eigen zeggen zijn zij hier met hun tequila in geslaagd.
Het bedrijf is in 2013 opgericht en groeit ontzettend snel aan populariteit in zowel Amerika als daarbuiten. Met name het reeds behaalde succes in Amerika heeft er toe geleid dat Diageo, multinational op het gebied van dranken, over is gegaan tot de aanschaf van het merk. Ook in Nederland laat het merk zich zien wat gelijk goed nieuws is voor de liefhebbers van deze dranksoort. Als tequila iets is wat jij een warm hart toedraagt, dan doe je er goed aan om Casamigos te ontdekken.
De drie oprichters van het merk komen veelvuldig in Mexico, waar tequila de nummer één op het gebied van drank is. Door de jaren heen hebben ze ontzettend veel varianten geproefd; sommige waren goed, sommige minder en sommige te duur. Op een gegeven moment rees de vraag: waarom maken wij dit zelf niet? Het streven hierbij was dat ze een tequila wilde ontwikkelen die heerlijk is om opzichzelfstaand te drinken en waarvan je de smaken niet hoeft te maskeren met zout of limoen. En zo geschiedde het, Casamigos heeft in tussen de harten van velen veroverd.
Wat van cruciaal belang was voor de oprichters, was dat de drank ontzettend soepel was en over de juiste smaakbalans beschikte. In Mexico en Amerika drinkt men tequila traditiegetrouw puur (of met ijs), waardoor de smaken optimaal tot uiting moeten komen. Na meer dan twee jaar research te hebben gedaan en meer dan 700 samples te hebben geproefd, was uiteindelijk de juiste samenstelling gevonden.
Hoe wordt Casamigos gemaakt?
Goed om te weten is dat de tequila op basis van met de hand uitgezochte blauwe agave, afkomstig uit het Mexicaanse Jalisco, wordt vervaardigd. Deze streek heeft een rijke kleigrond en een koel klimaat, waardoor de productieomstandigheden optimaal zijn.
Er vindt een ‘slow cooking’ proces plaats waarbij men het hart van de agave, de piña, 72 uur lang roostert. Vervolgens wordt dit geperst waarna een speciale gistmix aan het sap wordt toegevoegd. Het gehele fermentatieproces neemt tachtig uur in beslag, wat bijna het dubbele is van de standaard binnen de markt. De lange fermentatie speelt een belangrijke rol in het complexe en verfijnde karakter van de drank.
De tequila van dit merk is heerlijk om opzichzelfstaand te drinken, door het soepele maar toch elegante karakter. Je kan er natuurlijk ook mee mixen, maar het is absoluut aan te raden om dit ook puur te proberen. De Casamigos Blanco is inmiddels opgenomen in ons assortiment. Deze drank ondergaat een twee maanden durende rijping na de distillatie en staat bekend om een fris, fruitig en ietwat gekruid karakter. Het merk produceert echter ook langer gerijpte varianten. De reposado (rijpt 7 maanden) en añejo (rijpt 14 maanden) vind je uiteraard ook terug op www.drankdozijn.nl.
Meer blogs bekijken? Ontdek Belvedere wodka of lees meer over de achtergrond van absinth.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!