Berentzen Apfelkorn mixen kan op zoveel manieren, doordat dit een zéér veelzijdige likeur is. Is Apfelkorn een van je favoriete dranken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij helpen je graag! Volg het stappenplan van je favoriete cocktail en mix met Apfelkorn!
Berentzen is afkomstig uit Duitsland. Dit likeurmerk staat bekend om de productie van uiteenlopende (fruit)likeuren die in allerlei kleuren en smaken beschikbaar zijn. De meest bekende soort van dit stel is Apfelkorn, maar door de jaren heen zijn er talloze Berentzen smaken bijgekomen waardoor je voor nagenoeg iedere gelegenheid de juiste likeur kunt vinden. Doordat Apfelkorn echter al jaren het hart van het assortiment vormt, beperken we ons in dit blog toch mixen met Apfelkorn, maar uiteraard kun je altijd aanpassingen doorvoeren in de receptuur als dat beter aansluit bij jouw smaak.
Berentzen Fruit Punch
Benodigdheden:
- Berentzen Apfelkorn
- 1 fles wijn met bubbels, zoals prosecco of cava
- Water / Spa blauw
- (vers of bevroren) fruit zoals meloen, appel en limoen.
- ijsklontjes
Pak een grote kan en vul deze royaal met ijsklontjes, waarna je de Apfelkorn en de wijn inschenkt. Idealiter is dit een kan waar de helft (of de gehele inhoud) van beide flessen in één keer in kan. Vul de inhoud aan met fruit naar keuze waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je exact toevoegt. Top het af met water (of spa blauw), roer het goed door elkaar en je kunt beginnen met het vullen van de glazen.
Apple Mimosa
Benodigdheden:
Vul een champagneglas tot de helft met Apfelkorn en top dit af met mousserende wijn naar keuze. Garneer met een appelpartje. Simpel, toch? Easy peasy, lemon apple squeezy!
Apple Martini; de Appletini
Benodigdheden:
- 45 ml Apfelkorn
- 60 ml wodka van een merk naar keuze
- 1,5 theelepel citroensap
- Verse appel (garnering)
Vul een cocktailshaker voor driekwart met ijs en voeg vervolgens de hoeveelheden wodka, Apfelkorn en citroensap aan toe. Shake dit voor ongeveer 15 seconden of totdat er een condenslaag op de shaker ontstaat; zo weet je dat de inhoud koud genoeg is. Schenk de inhoud uit in een cocktailglas zonder ijs en garneer met een stukje appelschil of eventueel een partje.
Meer van dit? Zelf Bacardi Razz mixen doe je zo!
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!