The Dutch Editons van Douglas Laing.
De Remarkable Regional Malts serie van Douglas Laing zal de meeste whiskyliefhebbers bekend zijn. Deze serie bestaat uit vijf blended malt whisky’s die ieder één regio van Schotland vertegenwoordigen. Nu is speciaal voor de Nederlandse markt een zéér gelimiteerde set gebotteld: Douglas Laing The Dutch Editions. Je leest er hier meer over.
De reguliere set van de Remarkable Regional Malts is dé ideale manier om individuele whiskyregio’s verder te ontdekken. Een zorgvuldig samengestelde mix aan single malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen, vormt hierbij al jaren de basis. Alle expressies ondergaan geen chill filtering en worden ook niet bijgekleurd.
Wanneer je fan van deze serie bent dan doe je er goed aan om ons aanbod in de gaten te houden. The Dutch Editions van Douglas Laing komen namelijk onze kant op. Dit zijn vijf whisky’s die allen het beste van één regio vertegenwoordigen, waarbij iedere variant minimaal twintig jaar gerijpt heeft. Deze selectie is met de grootste mogelijke zorg samengesteld en exclusief gebotteld voor de Nederlandse markt. Daar komt nog eens bovenop dat de totale oplage van iedere fles gelimiteerd is tot slechts 200 stuks. Onderstaand lees je meer over iedere whisky.
Douglas Laing The Dutch Editions
Rock Oyster 20 years
Deze twintig jaar oude Rock Oyster is een blended malt whisky die de ruige en maritieme eilanden van Schotland binnen deze serie vertegenwoordigt. De whisky kenmerkt zich door een maritiem karakter, lichte rook en het frisse van citroen. De geur opent rokerig waarna ziltige toetsen zich laten zien evenals deze van citroenzeste. De smaak is eveneens maritiem met hierbij kruiden en hints van verse oesters. De afdronk is goed gebalanceerd tussen rook, zilt en zoete gerst.
Scallywag 20 years
Scallywag is al jaren dé trouwe viervoeter van het merk Douglas Laing. Daarnaast is het een graag geziene verschijning binnen de Remarkable Regional Malts serie van het merk. In deze twintig jaar oude Scallywag komt whisky van verschillende Speyside distilleerderijen samen. De neus is zoet met lagen aan toffee, mokka en bessen. In de mond omt het zoete ook goed tot uiting in combinatie met zachte kruiden. Dit gaat over naar een lange afdronk, waarin eiken, mueslie, fruit en sponscake zich laten zien.
Epicurean 20 years
The Epicurean representeert de Lowland regio van Schotland. Op de neus is deze whisky zoet en licht kruidig met op de achtergrond hints van gras. In de mond valt de romigheid van deze whisky op; appel, peer, karamel en kokos met chocolade, deze 20 jaar oude Epicurean heeft het allemaal. De afdronk is elegant, zacht en zoet met hierbij een zweem van gras. Het is een heerlijke Lowland whisky, maar dan met een twist.
Timourous Beastie
Timorous Beastie is het herkenbare muisje dat het beste van de Schotse hooglanden samenbrengt. Florale toetsen komen samen met het zoete van honing in de neus. Haverkoekjes zorgen voor de balans. De smaak is pittig, vol en stroopachtig met hierbij toetsen van geblakerd eiken. Dit gaat over naar een lange, verwarmende afdronk waarin warm brood, banketbakkersroom en kruiden elkaar complementeren.
Big Peat 20 years
Big Peat is wellicht hét bekendste gezicht van Douglas Laing en vertegenwoordigt het eiland Islay al geruime tijd. Deze blended malt is samengesteld op basis van verschillende peated whisky’s. De geur combineert zoetigheden met rook, geblakerd hout en het zachte van abrikozenjam. De smaak is krachtig, uitgesproken, aards en vlezig. Dit ontwikkelt zich naar fruit en zoetigheden alsmede lichte kruiden.
Voor liefhebbers van Douglas Laing whisky is deze serie er een om in de gaten te houden. Het zijn unieke expressies die allen in zéér gelimiteerde oplage de markt bereiken en daarnaast speciaal voor Nederland zijn gebotteld. Heb je interesse? Houd dan ons blog of de website in de gaten. Zodra we weten wanneer de verkoop start dan laten we het hier weten.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!