Mojito maken? Dit doe je zo.
Indien je dit leest dan wil je waarschijnlijk een mojito maken. Dit drankje is de heerlijke begeleider van een zwoele, zomerse avond en gelukkig ook eenvoudig te maken. In dit blog lees jij hoe je snel een lekkere cocktail kunt serveren.
De Mojito is een cocktail met een lange historie, waarin Cuba een belangrijke rol speelt. Cuba is als rum land natuurlijk ontzettend groot met zowel Bacardi als Havana Club die hier vandaan komen. Het is dan ook niet gek dat deze rum de basis vormt voor een cocktail die al jaren goed scoort. De combinatie van rum, limoen en munt valt bij velen in de smaak. Laat je verrassen door de frisse en zoete invloeden en ontdek zelf waarom de mojito zo populair is.
Lees ook: Jagermeister mix, 3 tips voor een heerlijk drankje.
Ingrediënten voor een Mojito
Een mojito maken is leuk en het eindresultaat is erg lekker! Wij gaan aan de slag met het stappenplan. De basis van dit cocktail wordt gelegd door rum, wij raden Bacardi Carta Blanca of Havana Club 3 anos aan. Onderstaand vind je de volledige lijst aan ingrediënten voor één glas. Je kan de genoemde hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen met het aantal glazen dat je wil serveren.
- Een groot glas
- IJsklontjes
- 10-15 verse muntblaadjes
- Een halve limoen
- (Riet)suiker
- Cocktailstamper
- 60 ml Rum
- Bruisend water
Snijd de halve limoen in vier delen en doe alvast twee delen hiervan in het glas. Voeg daarna 1 eetlepel suiker toe en stamp de limoenstukjes. Je kan later altijd nog meer suiker toevoegen als de mojito niet zoet genoeg is. Pak daarna de muntbladeren erbij. Leg deze in je ene hand en sla dit vervolgens één keer met de palm van je andere hand. Dit is net alsof je in je handen klapt, maar dan alleen met de blaadjes er tussen. Je merkt gelijk dat de geur van de muntbladeren vrijkomt. Plaats de muntbladeren in het glas en kies er eventueel voor om de rand van je glas ook in te smeren met een muntblaadje. Zo zorg je ervoor dat de muntsmaak intenser wordt.
Schenk vervolgens de gewenste hoeveelheid rum in het glas en voeg het derde limoenstukje toe. Het is aan te raden om (zeker de eerste keer) ongeveer 40-60 ml rum te gebruiken, zodat de cocktail niet té sterk wordt. Vervolgens is het tijd om de ijsklontjes toe te voegen. Doe, indien mogelijk, de ijsklontjes in een blender om ze te ‘crushen’. Het kan eventueel ook door de ijsklontjes in een schone theedoek te doen en hier met een hard voorwerp (hamer) op te slaan. De blender optie is in ieder geval wat simpeler. Vul je glas aan met bruiswater en roer het geheel goed door elkaar. Als garnering kan je een limoenstukje toevoegen en een blaadje munt.
Na het doorlopen van de bovenstaande stappen ben jij klaar om lekker te genieten!
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.
Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!